Dag van de Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg

In Nederland zorgen zo’n 4,4 miljoen mensen voor iemand die zij liefhebben. Het combineren met een eigen leven is niet altijd even gemakkelijk, maar het zorgen voor elkaar wordt een steeds groter onderdeel van onze samenleving. Veel mantelzorgers geven aan dat het zorgen ook een aanvulling is in hun leven.

 

Als je zorgt voor een naaste is het van belang dat je ook goed voor jezelf blijft zorgen. Zo is er voor mantelzorgers ook ondersteuning beschikbaar. Kijk op
mantelzorg.nl voor meer informatie.

Wegwijzer Mantelzorg

Wat is nu eigenlijk mantelzorg? Wat houdt het in, wat is de invloed op je eigen leven en wat komt er bij kijken? In de Wegwijzer vind je antwoorden op de vragen die je kunt hebben als je zorgt voor een naaste. Er kan veel op je afkomen. De Wegwijzer Mantelzorg biedt houvast:
mantelzorg.nl/wegwijzer
dag van de mantelzorg

 

Dag van de Mantelzorg

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg, een dag die al ruim 20 jaar georganiseerd wordt om de 4,4 miljoen mensen die zorgen voor hun naaste, in het zonnetje te zetten. Bovendien is die dag bij uitstek geschikt om extra aandacht te vragen voor de groeiende behoefte aan en het belang van mantelzorgers. Lokaal organiseren organisaties die mantelzorgers ondersteuning bieden en gemeenten op lokaal niveau activiteiten. MantelzorgNL zet zich in voor landelijke aandacht voor deze mooie dag. Kijk op dagvandemantelzorg.nl voor een overzicht van de activiteiten in jouw buurt.

Wie verras jij met een kaartje?

Ook jij kent vast iemand die zorgt voor een ander. Dit zorgen is niet zomaar iets, dus tijd om hem of haar te verrassen! Doe mee met MantelzorgNL en stuur de mantelzorger een kaartje. Kijk op
dagvandemantelzorg.nl/greetz, gebruik de kortingscode en verstuur gratis één van de vier kaarten via Greetz. Een klein gebaar, maar voor de mantelzorgers van enorme waarde.

Landelijke Mantelzorglijn

Heb je vragen rondom mantelzorg? Op werkdagen tussen 9 en 16 uur is de Mantelzorglijn van MantelzorgNL bereikbaar via telefoonnummer: (030) 760 60 55.
Of stuur een mail naar: mantelzorglijn@mantelzorg.nl.
dag van de mantelzorg

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!