100.000 kinderen  zijn buiten adem

100.000 kinderen zijn buiten adem

Heeft u weleens geprobeerd om door een rietje te ademen? Je voelt dan heel even hoe het is om geen gezonde longen te hebben. 100.000 kinderen in Nederland hebben regelmatig dat gevoel. U kunt deze kinderen met een kleine moeite helpen. Geef aan de collectant van het Longfonds of ga naar www.longfonds.nl.

 

Over astma bestaan de nodige misverstanden. Dat komt omdat er aan de buitenkant vaak niets te zien is. Toch belanden er in ons land elk jaar duizenden kinderen ernstig benauwd in het ziekenhuis. De ziekte beheerst hun leven en zowel deze kinderen als hun ouders hopen vurig op een oplossing. Astma is nog steeds niet te genezen. Het Longfonds werkt daarom hard aan een medicijn tegen astma.

Benauwd

Volgens medisch bioloog Martijn Nawijn is het een mysterie hoe astma precies ontstaat. ‘De luchtwegen worden dikker en stijver en de longcellen reageren anders op virussen en stofdeeltjes. Daardoor worden deze kinderen kortademig en benauwd.’ Toch is Nawijn positief over een middel tegen astma. ‘Als we erachter kunnen komen hoe de verdikkingen precies ontstaan, kan een medicijn ontwikkeld worden om de longen soepel te houden. Dan kunnen we het ontstaan van astma echt stoppen.’

Medicijn tegen astma

Het Longfonds wil dat er een oplossing komt voor al die benauwde kinderen en gelooft dat er op een dag een medicijn komt tegen astma. Daarom willen wij artsen en wetenschappers de mogelijkheid geven om hun missie te voltooien. Met de steun van heel veel mensen gaat dit lukken.

Meehelpen?

Tijdens de collecteweek wil het Longfonds een belangrijke stap zetten. Daarom gaan zo’n 40.000 vrijwilligers van 8 t/m 13 mei op pad om geld in te zamelen. Steunt u de strijd voor gezonde lucht en gezonde longen? Hoe meer mensen meehelpen, hoe sneller er een medicijn tegen astma komt. Dat maakt een enorm verschil voor Sherano en alle andere kinderen met
astma in Nederland.

 

Kan het Longfonds ook op u rekenen tijdens de collecteweek van 8 t/m 13 mei?

 

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie