2017 in teken van  Mondriaan tot Dutch Design

2017 in teken van Mondriaan tot Dutch Design

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat De Stijl werd opgericht. Kunstbeweging De Stijl markeert boegbeelden als Theo van Doesburg, Bart van der Leck en Piet Mondriaan. Tot op de dag van vandaag wordt de vormgeving en de denkwijze van deze kunstenaars toegepast binnen Dutch Design. In het kader van 100 jaar De Stijl heeft NBTC Holland Marketing, samen met haar partners, 2017 uitgeroepen tot themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’. Voor de kunst- en designliefhebber is 2017 hét moment om Nederland te bezoeken.

 

De Stijl is tot op de dag van vandaag een inspiratiebron voor kunstenaars, architecten, vormgevers en couturiers. Met hun vernieuwende ideeën maakten de kunstenaars van De Stijl de weg vrij voor huidige ontwerpers. De grote tentoonstellingen en vele activiteiten die tijdens dit themajaar door het hele land worden georganiseerd, laten zien dat we als Nederlanders trots mogen zijn op kunstenaars en ontwerpers van toen en nu.

 

Een reis door Nederland is als een reis langs 100 jaar vernieuwing en creativiteit: letterlijk van Mondriaan tot het Dutch Design van nu. In onder andere Leiden en Drachten kan men tentoonstellingen zien van grondlegger Van Doesburg. Den Haag heeft ’s werelds grootste Mondriaan-collectie. Daarnaast is in Amersfoort en Winterswijk te zien waar Mondriaan is opgegroeid. In Utrecht wordt de grootste collectie werken van Rietveld ter wereld tentoongesteld. Ook in Gelderland, in onder andere het Kröller-Müller museum, is een indrukwekkende combinatie van kunst en design van De Stijl te zien midden in de vrije natuur.

 

NBTC Holland Marketing zet de komende jaren sterk in op spreiding van toerisme in tijd en ruimte. Het themajaar Mondriaan tot Dutch Design biedt daarvoor goede aanknopingspunten. De tentoonstellingen en evenementen vormen een mooie aanleiding voor mensen om ook minder bekende plekken en regio’s van Nederland te bezoeken.

 

Meer informatie: www.mondriaantodutchdesign.com

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie