Avontuurlijke vakanties in Provincie Valencia

Avontuurlijke vakanties in Provincie Valencia

De stad Valencia is, terecht, in trek als doel voor een stedentrip. Toch is zo’n stedentrip zoiets als van een taart alleen maar de kers eten. Die taart bestaat dan uit de autonome regio Valencia – een soort deelstaat – en daarin de provincie Valencia. De provincie Valencia heeft zoveel te bieden, dat je er meer dan eens op vakantie zou kunnen gaan. Nog maar weinig mensen hebben dat ontdekt. Dus je gaat nog niet ten onder in hordes toeristen.

Costa del Azahar

Valencia is natuurlijk bekend van het liedje “Valencia, es la tierra…” Ooit een tophit, nu nog een liedje dat bijna iedereen kan meeneurieën. In het liedje wordt Valencia bezongen als “het land van de bloemen, het licht en de liefde”. De vrouwen zouden allemaal blozend als rozen zijn. En overal zou je de ‘azahar’ ruiken, de witte bloesem van o.a. sinaasappels. Zelfs de kust ‘Costa del Azahar’ is ernaar genoemd. Citrusfruit is hét product van de regio en Valencia wordt dan ook vaak geassocieerd met sinaasappels.

ValenciaLofzang

Maar toch. Heel deze lofzang op Valencia belicht maar een klein deel van alles wat de provincie Valencia een aantrekkelijk vakantiedoel maakt. Minstens zoveel lofzang verdient de natuur. Je kunt er eindeloos wandelen door uitgestrekte bossen, langs de oevers van rivieren en genieten van prachtige watervallen. De Romeinen hebben er aquaducten achtergelaten en theaters. Latere heersers bouwden er kastelen en paleizen. De dorpen en steden zijn nog Spaans in de traditionele zin van het woord. Daar kun je dan ook in authentieke eetgelegenheden gaan genieten van de Spaanse keuken en Spaanse wijn. Dat kan ook in bodega’s.

 

Wil je als onderdeel van je stedentrip behalve de kers toch ook iets van de taart, dan kun je bijvoorbeeld met auto of trein naar Sagunto gaan. Een stadje even ten noorden van Valencia. Je vindt er de ruïnes van een kasteel uit de tijd van de reconquista, je vindt er een voormalige joodse wijk, je vindt er een historische katholieke kerk, je vindt er restanten van de moorse tijd… Vanaf het kasteel kijk je uit over sinaasappel-gaarden, de haven, het strand… Historie en heden gebundeld in één authentiek Spaans stadje.

 

ValenciaHeb je meer tijd en wil (en kun!) je het wat sportiever? Kan ook. Daarvoor ga je dan bijvoorbeeld naar de Serranía. Een ruig stuk natuur dat uitnodigt tot bergwandelingen en misschien wel een verkoelende duik in een van meren. Ga niet in je eentje. Bereid je goed voor. Hou het weerbericht in de gaten. Zorg voor bergschoenen, water en iets te eten. Ga je wandelen in Spanje dan is er een fantastische app. Spain Topo Maps. Een topografische kaart, tot op de meter in details. Ook in steden kun je er je weg mee vinden.

Meer informatie

‘Time to momo Valencia’ (100% Valencia). Een klein gidsje met boeiende wandelingen door de stad Valencia. Het boek ‘Valencia, Hoogtepunten uit stad en regio’. Beide zijn geschreven door Fleur van de Put, een Nederlandse die sinds 2008 in Valencia woont. Zij verzorgt ook fiets- en voettours en kan je ook helpen als je in Valencia zou willen gaan wonen. Haar website is https://www.fitinvalencia.com.

En verder

www.beleef-spanje.nl
www.visitvalencia.com
www.valenciaguias.com

Wil je Spaans leren in Valencia

Ga dan naar: https://hispania-valencia.com.

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!