Basisverzekering kiest u voor Natura of Restitutie?

by TerraByte internet services | 06/11/2017 16:23

Wat maakt de verschillende type Basisverzekeringen anders?

Natura

Zorgverzekeraars kopen zorg in bij ziekenhuizen en andere zorgverleners voor haar verzekerden. De zorgverzekeraar bepaald de prijs die de zorgverlener krijgt en de behandeling die moet worden gegeven volgens Nederlandse maatstaven. Dit doen zij op basis van landelijke behandeldata, de reguliere behandelnorm en sturen op deze manier op kosten en “kwaliteit”. U krijgt de benodigde zorg in natura vergoedt volgens de verzekeringsvoorwaarden.

 

Mocht de arts een andere behandeling nodig achten (vooruitgang gaat snel) dan kan de arts budgettaire worden gekort of dient hiervoor vooraf goedkeuring te vragen aan de zorgverzekeraar.

BasisverzekeringRestitutie

Met een restitutiedekking zal de zorgverlener de benodigde behandeling uitvoeren en krijgt hiervoor het overeengekomen behandeltarief. Dus de zorgverzekeraar betaald de behandelnota. U krijgt de zorgkosten betaald zoals door de zorgverlener wordt voorgeschreven.

Juridisch verschil

Strikt juridisch bezien ontstaat het verschil dat bij natura bent u klant van de zorgverzekeraar en bij restitutie bent u klant van de zorgverlener. In de verzekeringsvoorwaarden van uw zorgverzekeraar kunt u het juridische verschil teruglezen.

Het hebben van een contract met zorgverzekeraars door zorgverleners is van ondergeschikt belang als u een restitutiedekking heeft voor uw Basisverzekering. Dit geeft meer behandelvrijheid en minder financiële risico’s.

 

Kijk voor meer informatie op: www.seniorenregie.nl[1]

 

Endnotes:
  1. www.seniorenregie.nl: http://www.seniorenregie.nl

Source URL: https://www.seniorenwijzer.nl/basisverzekering-kiest-u-voor-natura-of-restitutie/