Zorg kost meer dan enkel de zorgpremie

Zorg kost meer dan enkel de zorgpremie

Inmiddels hebben alle Nederlanders de nieuwe zorgpolis van hun zorgverzekeraar ontvangen. Standaard kijken we eerst naar de zorgpremie die we moet betalen voor 2018. De premie is uiteraard belangrijk, maar veel belangrijker is om te controleren of de zorgverzekering nog wel aansluit op uw behoefte. Verzekeraars passen namelijk jaarlijks de voorwaarden en verzekeringsdekking aan van de aanvullende zorgpakketten.

 

Om financiële teleurstellingen te voorkomen is het raadzaam jaarlijks goed te kijken of de zorgverzekering nog steeds de gewenste dekking biedt. Zo kan het zijn dat een bepaald merk medicijn niet langer vergoed wordt of de gewenst hulpmiddelen niet meer worden verstrekt waardoor uw zorgkosten hoger worden.

 

Ruim 2/3 van de Nederlanders is nog nooit overgestapt U kunt ervan uitgaan dat het overgrote deel van de Nederlanders niet meer de juiste dekking heeft of onnodig teveel premie betaalt. Er is veel zorgpremie te besparen op de aanvullende zorgpakketten. Wij zien maar al te vaak dat mensen aanvullend verzekerd zijn voor zaken die ze nooit zullen gebruiken.

Zorgpremie besparen3 besparingstips

Er eenvoudige manieren om geld te besparen op zorgkosten. SeniorenRegie.nl zet de meest basale besparingstips voor u op een rij.
1. Heeft u wel een aanvullende verzekering nodig? Zo ja, welke aanvullende zorg gebruikt u?
a. Aanvullend verzekeren voor brillen/ contactlenzen, fysiotherapie en tandarts is niet altijd nodig;
2. In welk ziekenhuis wilt u behandeld worden?;
a. Maakt het u niet uit of wilt in het beste ziekenhuis door de beste specialist worden behandeld?
3. Laat kleine ingrepen bij uw huisarts doen want dan bent u goedkoper uit.
a. Tarieven bij huisartsen zijn goedkoper dan in het ziekenhuis, dat is fijn om te weten als u de behandeling zelf moet betalen omdat u uw eigen risico nog niet heeft opgebruikt.

 

Vergelijk met behulp van dit formulier zodat u zeker weet dat u de zorgverzekering krijgt die bij u past en dat u niet onnodig teveel premie betaald.

 

Veel van de zorgkosten die u zelf moet betalen kunt u meenemen in uw belastingaangifte als zorgkosten. Wel geldt hiervoor een drempel die afhankelijk is van uw inkomen. Daarom is het raadzaam om zorg die u kunt plannen zoveel mogelijk binnen hetzelfde belastingjaar te laten uitvoeren.

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!