Betaalbaar wonen in Portugal

Betaalbaar wonen in Portugal

Met veel plezier heb ik 52 jaar in Nederland gewoond. In de loop van de tijd zag ik in Nederland diverse maatschappelijke en sociale ontwikkelingen ontstaan. Een toenemend aantal mensen met diverse nationaliteiten die samen een uitdaging hebben om in verdraagzaamheid met elkaar te leven. Het drukkere verkeer met toenemende files en steeds meer mensen met haast en stress. Sociaal viel mij op dat het contact tussen buurtgenoten minder werd, veel mensen hebben het druk. Ook merk ik dat er steeds meer onrust is dat vaak gepaard gaat met uitingen van geweld.

 

Het ouder worden van mensen in Nederland boeit mij al sinds jaar en dag. Mensen worden gemiddeld steeds ouder. Daarbij worden ouderen mensen steeds vitaler en mobieler. Er is een duidelijke ontwikkeling dat mensen, als ze ouder worden, langer op zichzelf willen wonen maar wel behoefte hebben aan sociaal contact met gelijkgestemden. De sociale kontakten van ouderen in Nederland die op zichzelf wonen worden in het algemeen minder. Dit komt omdat de ouderen vaak in een buurt wonen met mensen die jonger zijn. Die jongere mensen hebben het vaak druk. Daardoor ontstaat voor de ouderen in de buurt al gauw eenzaamheid. Natuurlijk is het wonen in wooncomplexen voor ouderen in Nederland een goed alternatief maar daar zie je dat het er voor elkaar zijn en elkaar helpen vaak beperkt aanwezig is. Daarnaast is het wonen in wooncomplexen voor ouderen in Nederland nu en in de toekomst voor veel mensen onbetaalbaar.

 

wonen portugal

 

Toen dacht ik, kan dat niet anders? Tijdens mijn zijn in het noorden van Portugal ontstonden er antwoorden. Wat mij hier in het noorden van Portugal vooral opvalt is dat mensen er voor elkaar zijn en elkaar helpen zonder daar iets voor terug te verwachten. Dat zit in het noorden van Portugal in de genen van mensen. Ik merk ook, elke dag weer, dat hier geen discriminatie en geen sociale onrust is. Aanslagen en demonstraties zie ik hier ook niet. Voor mij is bovenstaande de basis om hier in het Noorden van Portugal een betaalbaar woonproject met een sociaal karakter en privacy te realiseren. Dat betekend dat de bewoners binnen de woonvorm op zichzelf wonen maar er voor elkaar kunnen zijn en elkaar kunnen helpen. Dat is een organisch proces dat door de bewoners zelf tot ontwikkeling komt met behoud van privacy.

 

wonen portugalHet woonproject is gepositioneerd binnen een prachtige natuurlijke omgeving met alle voorzieningen in de buurt en uitgebreide wandel en fietsmogelijkheden vanaf het woonproject. Het betreft 11 nieuwgebouwde huizen met modern wooncomfort. Rondom de huizen is veel ruimte, natuurlijke sfeer en privacy gecreëerd. Op het terrein wordt een gemeenschappelijk zoutwater zwembad gerealiseerd. Het is goed om te weten dat zorg in het Noorden van Portugal betaalbaar en goed is geregeld.

 

In de zomer van 2019 wordt het eerste huis opgeleverd. Niet iedereen wenst, in eerste instantie, permanent binnen het Easy Living Portugal te wonen. Dat is vanzelfsprekend geen probleem en geeft eventueel kansen voor gelijkgestemde om binnen het Easy Living Portugal tijdelijk te wonen. U kent vast wel passende bewoners die tijdelijk binnen het woonproject met een sociaal karakter willen wonen als u even afwezig bent.

 

Betaalbaar wonen met een sociaal karakter en privacy is de passie van Jack Bastiaansen. Kijk maar eens op de site: www.easylivingportugal.com

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie