Blijf mobiel  door goede voetzorg!

Blijf mobiel door goede voetzorg!

Als we ouder worden verandert ons lichaam beetje bij beetje. Dit merken we het snelst in het gezicht, dus daar gaan we direct mee aan de slag. Voeten veranderen ook in de loop van de tijd, maar daar hebben we minder belangstelling voor. Pas als we pijn voelen of zelfs beperkt worden in onze mobiliteit besteden we aandacht aan onze trouwe onderdanen.

 

Wacht niet tot het te laat is. Ook voor u voetklachten krijgt kunt u al iets ondernemen. Ga naar een gespecialiseerde pedicure. Deze voetzorgverlener is goed opgeleid in het geven van voetbehandelingen. Dit betekent dat zij of hij een goed voetonderzoek kan uitvoeren, de meeste pijnklachten kan behandelen, ingroeiende teennagels kan voorkomen en ook corrigerende en pijnverlichtende hulpstukken kan maken.

Hebt u diabetes?

Dan is het belangrijk dat u uw voeten goed verzorgt en dagelijks inspecteert. Samen met goede voetzorg door een gespecialiseerde pedicure zullen uw voeten dan in goede conditie blijven.

 

Om ernstige klachten te voorkomen, moet u veranderingen altijd melden aan uw behandelaar.

Brancheorganisatie Stipezo vertegenwoordigt de leden van de beroepsgroep gespecialiseerde pedicures. In het Register Paramedische Voetzorg (RPV) vindt u goed opgeleide vakmensen bij u in de buurt die u kunnen helpen om mobiel te blijven. Kijk voor meer informatie op de website www.stipezo.nl.

Verandert er iets?

• pijn in voeten en/of benen
• krampen in voeten en/of benen
• pijn die optreedt na enige tijd lopen
• traag genezend wondje
• het gevoel alsof er mieren over uw voeten lopen
• het gevoel alsof u op watten loopt
• koude voeten
• erg warme, transpirerende voeten
Zeg het dan!

Actie: Beschrijf waarom u goede voetzorg ook zo belangrijk vindt.

Stuur uw verhaal voor 1 september naar Stipezo, Kruisstraat 58A, 5341 HE Oss. U mag ook een e-mail* sturen naar info@stipezo.nl. Onder de meest originele inzendingen verloten wij een gratis voetbehandeling bij een RPV-geregistreerde bij u in de buurt!

 

 

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie