Blijven genieten van boeken, kranten en tijdschriften

Blijven genieten van boeken, kranten en tijdschriften

oeitge metMerkt u dat het steeds meer moeite kost om te (blijven) lezen? Of vergt het meer inspanning om boeken vast te houden? Bibliotheekservice Passend Lezen biedt de oplossing met haar collectie van ruim 75.000 gesproken boeken.

 

Het is algemeen bekend dat lezen goed is. Verhalen inspireren, motiveren en laten ons de waan van de dag vergeten. Het kan ons terugbrengen naar onze jeugd maar ons ook laten fantaseren over de toekomst. Daarom is het zo belangrijk om altijd toegang tot verhalen te hebben, ongeacht in welke vorm deze te lezen zijn.

 

Bibliotheekservice Passend Lezen is de bibliotheek voor mensen waar lezen op een ‘normale manier’ niet meer vanzelfsprekend is. Passend Lezen heeft hiervoor een collectie van ruim 75.000 gesproken boeken, hoorspelen en hoorcolleges. Variërend van streekromans tot detectives, van Maarten ’t Hart tot Dan Brown. Maandelijks wordt de collectie uitgebreid met nieuwe titels. Er is dus voor ieder wat wils.

 

De collectie bevat daarnaast ook kranten en tijdschriften waaronder De Telegraaf, De Volkskrant, Voetbal International, De Libelle en de Happinez. Passend Lezen biedt tevens een groot aantal titels in braille en grootletter aan.

 

De collectie van Passend Lezen is zowel actueel als divers, biedt toegang tot informatie, kennis en cultuur en wordt in alle leesvormen beschikbaar gesteld, al dan niet op verzoek. Het lidmaatschap bij Passend Lezen kost 28 euro per jaar waarmee onbeperkt gebruikgemaakt kan worden van de collectie.

moeite met lezenGemakkelijk, altijd en overal

De app van Passend Lezen, de Daisylezer-app, maakt het mogelijk om gemakkelijk, altijd en overal de gesproken boeken, kranten, tijdschriften, hoorcolleges en hoorspelen van Passend Lezen te beluisteren. Hiermee hebben onze leden ook toegang tot Elektronische Kranten en Tijdschriften die via de app digitaal als tekst gelezen én/of beluisterd kunnen worden. De Daisylezer-app is gratis beschikbaar voor iOS en Android. Uiteraard is het ook mogelijk om gesproken lectuur op Daisy-cd thuis te ontvangen. Met de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken, streven we ernaar om leesplezier voor iedereen mogelijk te maken.

Voor wie?

De collectie van Passend Lezen is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking, mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Passend Lezen is er ook voor mensen met een zogenoemde cognitieve beperking (bijvoorbeeld afasie of een verstandelijke beperking), mensen met een motorische beperking (bijvoorbeeld reuma, MS of Parkinson) en voor mensen die te maken hebben met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel.

Top 3 gelezen boeken door de leden van Passend Lezen

1. Judas van Astrid Holleeder
2. Zolang er leven is van Hendrik Groen
3. De levens van Jan Six van Geert Mak

Kennismaken met Passend Lezen

Wilt u kennismaken met onze collectie? Wij sturen u vrijblijvend informatie toe.
Bezoek onze website: www.passendlezen.nl
of bel naar: 070 3381500

 

 

Passend lezen

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie