Blijven genieten van boeken, kranten en tijdschriften

Blijven genieten van boeken, kranten en tijdschriften

Merkt u dat het steeds meer moeite kost om te (blijven) lezen? Of vergt het meer inspanning om boeken vast te houden? Bibliotheekservice Passend Lezen biedt de oplossing met haar collectie van ruim 75.000 gesproken boeken, kranten en tijdschriften.

 

Het is algemeen bekend dat lezen goed is. Verhalen inspireren, motiveren en laten ons de waan van de dag vergeten. Het kan ons terugbrengen naar onze jeugd maar ons ook laten fantaseren over de toekomst. Daarom is het zo belangrijk om altijd toegang tot verhalen te hebben, ongeacht in welke vorm deze te lezen zijn.

 

Bibliotheekservice Passend Lezen is de bibliotheek voor mensen waar lezen op een ‘normale manier’ niet meer vanzelfsprekend is. Passend Lezen heeft hiervoor een collectie gesproken boeken, kranten, tijdschriften, hoorspelen en hoorcolleges, maar ook bijvoorbeeld grootletter en braille. Variërend van streekromans tot detectives, van Maarten ’t Hart tot Dan Brown. Maandelijks wordt de collectie uitgebreid met nieuwe titels. Er is dus voor ieder wat wils. De collectie bevat ook kranten en tijdschriften waaronder De Telegraaf, De Volkskrant, Voetbal International, De Libelle en de Happinez.

lezenGemakkelijk, altijd en overal

De app van Passend Lezen, de Daisylezer-app, maakt het mogelijk om gemakkelijk, altijd en overal de gesproken boeken, kranten, tijdschriften, hoorcolleges en hoorspelen van Passend Lezen te beluisteren. Deze app is gratis beschikbaar voor iOS en Android. Uiteraard is het ook mogelijk om gesproken lectuur op Daisy-cd thuis te ontvangen. Deze cd’s kunt u zonder internet beluisteren via een Daisyspeler, welke vergoed kan worden door de zorgverzekeraar. Met de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken, streven we ernaar om leesplezier voor iedereen mogelijk te maken.

Voor wie?

De collectie van Passend Lezen is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking, mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Passend Lezen is er ook voor mensen met een zogenoemde cognitieve beperking (bijvoorbeeld afasie of een verstandelijke beperking), mensen met een motorische beperking (bijvoorbeeld reuma, MS of Parkinson) en voor mensen die te maken hebben met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Een lidmaatschap kost € 28 per jaar.

Kennismaken met Passend Lezen

Wilt u kennismaken met onze collectie? Wij sturen u vrijblijvend informatie toe. Bezoek onze website www.passendlezen.nl/welkom of bel naar 070 3381500.

 

 

Passend lezen

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!