Buitencentrum Boomkroonpad heet u welkom!

Buitencentrum Boomkroonpad heet u welkom!

Staatsbosbeheer heeft in de Drentse bossen een bijzondere natuurattractie. Bij Buitencentrum Boomkroonpad kun je genieten op hoog niveau. Al wandelend door de toppen van de bomen ervaart u het bos vanuit een heel ander perspectief. De wandeling tussen de toppen van de bomen begint in de worteltunnel, waar de dieren onder de grond hun verhaal vertellen.

 

Vervolgens klim je door de boomstam heen omhoog, waarna je tussen de toppen van de bomen steeds hoger klimt, tot een fantastisch uitzichtpunt over het bos. Het Boomkroonpad ligt in de uitgestrekte boswachterij Gieten Borger, midden op de Hondsrug. Hier kun je uitgebreid wandelen door bos en langs heide en vennen. Vanaf het Boomkroonpad starten diverse gemarkeerde wandelroutes, variërend van 3 tot 16,5 kilometer. Er zijn ook speciale thema-excursies voor groepen te boeken.

 

Naast de natuur wandelexcursies kun je denken aan een ‘Ontspanning en Inspiratie-wandeling’ in de natuur of een ‘Wilderness trail: op zoek naar de Hondsrug Five’. Wij combineren uw ideeën en wensen graag in een arrangement speciaal voor u. menten voor u samen gesteld. Zo kunt u volop kunt genieten van de Drentse Hondsrug.

BoomkroonpadDe hoogte in op de Hondsrug

Op de Hondsrug kun je het hogerop zoeken! De Hondsrug is een langgerekte zandrug die van Emmen tot aan Groningen loopt, en is daarmee één van de hoogste gedeeltes van Drenthe.
Fiets-, bos-, zand-, keien- en ruiterpaden; ze doorkruisen de Hondsrug. Tot in het diepst van de bossen kun je de natuur opzoeken. Natuur met grafheuvels, hunebedden, vennetjes en heide. Maar vergeet ook de mooie esdorpen niet die rond de boswachterij liggen, en de imposante beukenlanen. Een perfecte omgeving om heerlijk te wandelen en te fietsen.
De Hondsrug, in het oosten van Drenthe, bestaat uit verschillende boswachterijen.
Allemaal hebben ze een eigen karakter, maar ze delen de sporen uit het verleden, in de vorm van onder mee hunebedden en keienwegen.

Boswachterij Gieten-Borger

Boswachterij Gieten-Borger is een typisch ontginningsbos. Het bestaat al sinds het begin van de 20e eeuw. Tijdens de aanleg kwamen de keien uit de ijstijd naar boven, die vervolgens weer gebruikt zijn voor de aanleg van keienwegen om het hout over af te voeren. De grotere stenen zijn genummerd en nog steeds zichtbaar als aanduiding van de bospercelen.
De grote aaneengesloten bossen zijn oorspronkelijk aangelegd voor houtproductie, maar er is nu ook volop ruimte voor recreatie en voor o.a. de ree en das. De natuur op een andere manier beleven? Breng dan een bezoek aan het Boomkroonpad. Hier loop je letterlijk tussen de toppen van de bomen door.

BoomkroonpadKinderfeestjes

Houdt uw (klein)kind ook zo van de natuur en vindt hij/zij het heerlijk ombuiten te zijn?
Geef dan het verjaardagspartijtje van uw (klein)kind in het bos! Bij Buitencentrum Boomkroonpad zijn verschillende kinderarrangementen te boeken.
Klimmen naar de toppen van de bomen, als een Indiaan op pad of op zoek naar spechten in een boom. Voor de kleinsten hebben we een kabouterpad. Daarna nog een broodje bakken bij de vuurplaats en vrij spelen in het Lorken-speelbos. Genoeg mogelijkheden voor een onvergetelijke dag in het bos!

Activiteiten

De hele zomer worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op dinsdag en donderdag zijn er de Zomerse Buitendagen, voor kinderen t/m 12 jaar.
Daarnaast zijn er o.a. zomerwandelingen, avondexcursies, reeënexcursies en Vollemaanwandelingen.

 

Bij Bospaviljoen De Woudstee kunt u terecht voor een heerlijke lunch of een drankje op het bosterras.
Entree Boomkroonpad tot 12 jaar € 2,25 en vanaf 12 jaar € 4,50 per persoon, voor groepen vanaf 20 personen geldt een aangepast tarief. U kunt uw entreekaartjes online met korting bestellen; kijk op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad voor de mogelijkheden.

Mindervaliden

Buitencentrum Boomkroonpad is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, het Boomkroonpad zelf niet. Alle fietspaden in Gieten-Borger zijn verhard en geschikt voor rolstoelen.

Meer info

Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad of www.facebook.com/staatsbosbeheerboomkroonpad.

 

Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.
Telefoon: 0592 -377 305 of mail naar boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie