Buitencentrum Boomkroonpad heet u welkom!

Buitencentrum Boomkroonpad heet u welkom!

Staatsbosbeheer heeft in de Drentse bossen een bijzondere natuurattractie. Bij Buitencentrum Boomkroonpad kun je genieten op hoog niveau. Al wandelend door de toppen van de bomen ervaart u het bos vanuit een heel ander perspectief. De wandeling tussen de toppen van de bomen begint in de worteltunnel, waar de dieren onder de grond hun verhaal vertellen.

 

Vervolgens klim je door de boomstam heen omhoog, waarna je tussen de toppen van de bomen steeds hoger klimt, tot een fantastisch uitzichtpunt over het bos. Het Boomkroonpad ligt in de uitgestrekte boswachterij Gieten Borger, midden op de Hondsrug. Hier kun je uitgebreid wandelen door bos en langs heide en vennen. Vanaf het Boomkroonpad starten diverse gemarkeerde wandelroutes, variërend van 3 tot 16,5 kilometer. Er zijn ook speciale thema-excursies voor groepen te boeken.

 

Naast de natuur wandelexcursies kun je denken aan een ‘Ontspanning en Inspiratie-wandeling’ in de natuur of een ‘Wilderness trail: op zoek naar de Hondsrug Five’. Wij combineren uw ideeën en wensen graag in een arrangement speciaal voor u. Zodat u volop kunt genieten van de Drentse Hondsrug.

BoomkroonpadKinderfeestjes

Houdt uw (klein)kind ook zo van de natuur en vindt hij / zij het heerlijk om buiten te zijn? Geef dan het verjaardagspartijtje van uw (klein)kind in het bos! Bij Buitencentrum Boomkroonpad zijn verschillende mogelijkheden om een feestje te geven.

 

Voor verschillende leeftijden is er van alles te doen. Een leuke speurtocht maken, klimmen als een eekhoorn tussen de toppen van de bomen, een vuurtje stoken, spelen in het speelbos en na afloop een lekker frietje eten. Het kan allemaal! Meer dan genoeg mogelijkheden voor een onvergetelijke dag in het bos!

 

Tip: Indianenpad bij Buitencentrum Boomkroonpad

 

Kent u een stoere meid of jongen die graag op onderzoek gaat in het bos? Een boskind die dicht bij de natuur staat en niet bang is om dwars door een donker bos te rennen als een ree? Probeer dan eens de zoektocht naar de wijze HotemeTotem. Ook erg leuk als kinderfeestje. Informeer eens bij het Buitencentrum naar alle doe-en ontdektochten.

 

De hele zomer worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op dinsdag en donderdag zijn er de Zomerse Buitendagen, voor kinderen t/m 12 jaar. Daarnaast zijn er o.a. zomerwandelingen, avondexcursies, reeënexcursies en Vollemaanwandelingen.

 

Bij Bospaviljoen de Woudstee kunt u terecht voor een heerlijke lunch of een drankje op het bosterras.

 

Entree Boomkroonpad tot 12 jaar € 2,25 en vanaf 12 jaar € 4,50 per persoon, voor groepen vanaf 20 personen geldt een aangepast tarief. U kunt ook uw entreekaartjes online met korting bestellen, kijk op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad voor de mogelijkheden.

 

Mindervaliden

Buitencentrum Boomkroonpad is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, het Boomkroonpad zelf niet; alle fietspaden in Gieten-Borger zijn verhard en geschikt voor rolstoelen.

 

BoomkroonpadOpeningstijden

Van 1 april t/m 1 november:
dagelijks van 10-17 uur

 

Van 2 november t/m 8 november:
dagelijks van 10-16 uur.

 

Van 9 november t/m 1 maart:
op zaterdag van 12 – 16 uur & zondag
van 10-16 uur, tijdens schoolvakanties
dagelijks van 10-16 uur;

 

Gesloten op 25 december, 31 december en 1 januari.

 

De hoogte in op de Hondsrug

Op de Hondsrug kun je het hogerop zoeken! De Hondsrug is een langgerekte zandrug die van Emmen tot aan Groningen loopt, en is daarmee een van de hoogste gedeeltes van Drenthe. Wil je nog verder de hoogte in? Maak dan een wandeling over het Boomkroonpad.

 

Op dit bijzondere pad in de boswachterij Gieten-Borger loop je letterlijk tussen de toppen van de bomen door.
Fietspaden, bospaden, zandpaden, keienpaden, ruiterpaden; ze doorkruisen de Hondsrug. Tot in het diepst van de bossen kun je de natuur opzoeken. Natuur met grafheuvels, hunebedden, vennetjes en heide. Maar vergeet ook de mooie esdorpen niet die rond de boswachterij liggen, en de imposante beukenlanen. Een perfecte omgeving om heerlijk te wandelen en fietsen.

 

De Hondsrug, in het oosten van Drenthe, bestaat uit verschillende boswachterijen. Allemaal hebben ze een eigen karakter, maar ze delen de sporen uit het verleden, in de vorm van hunebedden en keienwegen.

 

Wegen van keien

Tijdens een wandeling door de Hondsrug kom je bijna altijd wel een keienweg tegen. Deze keienwegen zijn gemaakt van veldkeien die lang geleden met het landijs vanuit Scandinavië zijn aangevoerd. Tijdens het omspitten van de grond voor de bosaanplant kwamen ze tevoorschijn en zijn toen gebruikt om de zandwegen te verharden.

 

Boswachterij Gieten-Borger

Boswachterij Gieten-Borger is een typisch ontginningsbos. Het bestaat al sinds het begin van de 20e eeuw. Tijdens de aanleg kwamen de keien uit de ijstijd naar boven, die vervolgens weer gebruikt zijn voor de aanleg van keienwegen om het hout over af te voeren. De grotere stenen zijn genummerd en nog steeds zichtbaar als aanduiding van de bospercelen.

 

De grote aaneengesloten bossen zijn oorspronkelijk aangelegd voor houtproductie (opvallend is de larix, bestemd voor duurzame houtproductie), maar er is nu ook volop ruimte voor recreatie en voor ree en das. De natuur op een andere manier beleven? Breng dan een bezoek aan het Boomkroonpad. Hier loop je letterlijk tussen de toppen van de bomen door.

Meer info

Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad of www.facebook.com/staatsbosbeheerboomkroonpad.

Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.
Telefoon: 0592 -377 305 of mail naar boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie