Afscheid voor de allerkleinsten

Afscheid voor de allerkleinsten

Hoe ouder je wordt, hoe meer je gaat beseffen dat het leven eindig is. Dat het niet te plannen valt. Je voelt hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk te genieten van de kleine dingen. Van de eerste stapjes van je kleinkind bijvoorbeeld. Maar wat als het niet zover heeft mogen komen? Wat als je al afscheid moet nemen, voordat je dat kleintje in je handen hebt kunnen houden?

Een zo waardig mogelijk afscheid

Bij CMO, Cura Mortu Orum Mortuaria-beheer, hebben we binnen de postmortale zorg dagelijks te maken met dat definitieve einde. Elke dag verzorgen we overledenen voor een zo waardig mogelijk afscheid voor zowel degene om wie het gaat als voor zijn of haar naasten. Want afscheid nemen van een correct verzorgde overledene is volgens ons van onschatbare waarde voor de rouwverwerking van de nabestaanden. Bij CMO zetten we al onze kennis en kunde in om daar een wezenlijke bijdrage aan te leveren.

Cura Mortu OrumAandacht voor ouders en naasten

Dat afscheid is van alle leeftijden, ook van de allerkleinsten. Als je bij een controle tijdens je zwangerschap te horen krijgt dat het hartje van je baby niet meer klopt. Of als je kindje bij de geboorte door een medische complicatie niet levensvatbaar blijkt te zijn, dan stort je wereld in. Op geen enkele manier kun je dit grote verdriet bij jonge ouders wegnemen.
In de ziekenhuizen waar we als CMO werkzaam zijn, besteden we bij een overlijden veel aandacht aan ouders en naaste familie om hen zo goed mogelijk afscheid te kunnen laten nemen van hun dierbare. Als het om een baby’tje gaat, hoe klein soms ook, dan zijn we daarom blij met de initiatieven die zijn ontstaan rondom dit veel te vroege overlijden.

Bijzondere donaties

Stichting Sterrenprints biedt een tastbare herinnering voor ouders die hun kindje verliezen. Zij verzorgen een driedimensionale afdruk van de handjes en voetjes, zodat ouders op een later moment rustig kunnen besluiten of zij hier een blijvende herinnering van willen laten maken. Ook maakt stichting Angel Gowns by Floor-de-Lis kleding voor de allerkleinsten mogelijk. Zij doneren Angel Gowns -mini pakjes gemaakt van echte jurken- en Cocoontjes en Butterfly Wings voor de allerkleinsten. Daarbij kun je ook voor bijpassende mutsjes, slofjes, mandjes of geurpoppetjes terecht bij Angel Gowns by Floor-de-Lis.

Een klein gebaar

Het geeft ons als CMO een goed gevoel om, naast het liefdevol verzorgen van hun kleintje, de jonge ouders in deze verdrietige tijd dit soort bijzondere initiatieven aan te kunnen reiken. We vinden het belangrijk dat ouders, samen met grootouders en andere nabestaanden, op een zo mooi mogelijke manier afscheid kunnen nemen van hun kindje. Daar dragen wij als CMO graag aan bij. Aan een waardig afscheid en aan een liefdevolle her-innering.

Wil je meer informatie?

Kijk dan op:
www.sterrenprints.nl
www.methandjesenvoetjes.nl
www.angelgownsbyfloor-de-lis.nl
www.curamortuorum.nl

 

 

Cura Mortu Orum

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!