Dag van de Palliatieve Zorg zaterdag 8 oktober 2016

Dag van de Palliatieve Zorg zaterdag 8 oktober 2016

U praat toch ook mee?

Wat is voor u kwaliteit van leven als eindigheid een rol speelt? Heeft u er al eens over nagedacht of erover gesproken? Op de (Internationale) Dag van de Palliatieve Zorg nodigen we u graag uit om in gesprek te gaan. Een mooie gelegenheid om zicht te krijgen op wat voor u belangrijk is in de laatste levensfase.

 

palliatieve-zorgActiviteiten in uw regio

De Dag van de Palliatieve Zorg vindt voor de twaalfde keer plaats. Dit jaar is het thema: kwaliteit van leven, als het leven pijn doet. Op tal van plaatsen in Nederland vinden activiteiten plaats om u kennis te laten maken met palliatieve zorg. Zo zijn er themabijeenkomsten, minisymposia, een café doodgewoon. Op de website van het Netwerk Palliatieve Zorg in uw regio kunt u zien welke activiteiten u in uw buurt kunt bezoeken.

 

“Op je leven kan je je niet voorbereiden, op je sterven wel. Wij bieden ieder jaar bijeenkomsten aan waar verschillende onderwerpen aan de orde komen. Iedereen is welkom, ook zorgprofessionals, vrijwilligers en mantelzorgers. Deze dag geeft veel mensen nieuwe inzichten en maakt dat de vragen kunnen worden gesteld. Dat is mooi om te zien”, Johanna Kleingeld, netwerkcoördinator Netwerk Palliatieve Zorg Waardenland.

Meer lezen

Naast het bezoeken van activiteiten kunt u ook de verhalen op de website van Agora lezen. Patiënten, naasten en professionals vertellen over hun ervaringen met palliatieve zorg.

Wat is palliatieve zorg?

Palliatieve zorg is een benadering in zorg en welzijn die gericht is op het bieden van zorg en ondersteuning aan mensen die niet meer beter worden, en hun naasten. De zorg is niet gericht op genezing, maar op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven in de laatste levensfase en een waardige manier van afscheid nemen van naasten en het leven. Naast aandacht voor lichamelijke zorg, gaat palliatieve zorg ook over sociale, psychische en spirituele dimensies van het leven. Palliatieve zorg kent vele mogelijkheden. Van hospicezorg, vrijwillige palliatieve thuiszorg, tot geestelijke verzorging met aandacht voor levensvragen.

 

We kunnen ons voorstellen dat het niet meteen duidelijk is wat het voor u zou kunnen betekenen. Een extra reden om er eens over te komen praten. We ontmoeten u graag!

 

De berichtgeving over de (Internationale) Dag van de Palliatieve Zorg is een gezamenlijke activiteit van Agora, stichting Fibula en IKNL.

 

www.agora.nl
www.stichtingfibula.nl
www.IKNL.nl

 

palliatieve-zorg-3

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!