DB-connect – één loket voor alle vragen over slecht horen én zien

DB-connect – één loket voor alle vragen over slecht horen én zien

Merkt u (of uw omgeving) dat u slechter gaat horen én zien? Dat kan voor hinder en ergernis zorgen bij uzelf en bij anderen. Het kan u belemmeren bij de invulling van uw dagelijks leven.
U merkt dat het lastiger wordt om gesprekken goed te volgen, vooral in een drukke omgeving: op een verjaardag of bij een etentje in een restaurant.

 

Of u ondervindt hinder bij het uitvoeren van uw hobby’s. U merkt dat het lezen niet meer zo goed gaat, of dat u de draad niet gemakkelijk meer in de naald krijgt. En misschien zoekt u zich
wezenloos naar spullen die u ergens in uw kamer had neergelegd, maar die u niet terug kan vinden.

 

Het kost u steeds meer energie om uw leven te blijven leiden zoals u gewend bent. Misschien zijn er wel dingen die u niet meer doet, omdat ze niet meer zo goed lukken nu u slechter gaat horen en zien…

Herkenbaar?

We worden met z’n allen steeds ouder. Hierdoor zijn er steeds meer mensen die slechter gaan horen en zien. Kenmerken zijn:
• Gehoor en zicht gaat langzaam achteruit.
• Er wordt geen hulp gezocht (de opvatting is immers dat achteruit gaan bij het ouder worden hoort).
• Als de slechthorendheid en slechtziendheid ernstige vormen aannemen worden deze beperkingen vaak verward met dementie.
• Het maakt onzeker en angstig, zonder dat u zelf begrijpt waarom.
• Geleidelijk aan kunt u gedragsveranderingen laten zien, zonder dat u zich daarvan bewust bent.

DB-connectWilt u meer informatie of heeft u vragen over uw situatie?

Dan kunt u terecht bij DB-connect, hét landelijk informatiepunt voor al uw vragen over slechter horen en zien.

 

Met één telefoontje krijgt u direct contact met een professional of ervaringsdeskundige die veel kennis heeft over leven met een beperking in horen en zien. De hulplijn is ook geopend voor familieleden, vrienden, hulpverleners, (huis)artsen en mantelzorgers die rondlopen met vragen en antwoorden of hulp of hulpmiddelen zoeken. Ook is het mogelijk om uw vraag te mailen.

 

Samen met u worden de mogelijkheden op een rijtje gezet. Onze medewerkers kunnen u vervolgens in contact brengen met de juiste organisatie of instantie. Zo wordt u gericht verder geholpen, want óók als u slechter gaat horen en zien is er nog heel veel mogelijk!

 

DB-connect staat op de Ziezobeurs op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Wij ontmoeten u graag in onze stand! Of bezoek onze website waar u veel kennis en praktische informatie vindt over leven met een beperking in horen én zien.

 

Het informatiepunt is op werkdagen tussen 10:00 en 12:00 uur telefonisch bereikbaar. Bel 085 065 45 90, of mail naar contact@dbconnect.info.
Bekijk onze website: www.dbconnect.info

 

 

DB-connect

 

 

Tags ogen, oren, zorg

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!