DB-connect – één loket voor alle vragen over slecht horen én zien

DB-connect – één loket voor alle vragen over slecht horen én zien

Merkt u of uw omgeving dat u slechter gaat horen én zien? Dat kan voor hinder en ergernis zorgen bij uzelf en bij anderen. Het kan u belemmeren bij de invulling van uw dagelijks leven.

 

U merkt bijvoorbeeld dat het lastiger wordt om gesprekken goed te volgen, vooral in een drukke omgeving: op een verjaardag of bij een etentje. Of u ondervindt hinder bij het uitvoeren van uw hobby’s. U merkt dat het lezen niet meer zo goed gaat of dat u de draad niet gemakkelijk meer in de naald krijgt. Het kost u steeds meer energie om uw leven te blijven leiden zoals u gewend bent. Misschien zijn er dingen die u niet meer doet, omdat ze niet meer zo goed lukken nu u slechter gaat horen en zien…

Herkenbaar?

We worden steeds ouder. Hierdoor zijn er steeds meer mensen die slechter gaan horen en zien. We noemen dat leeftijd gerelateerde beperking in horen en zien.

Kenmerken zijn

– Gehoor en zicht gaan (langzaam) achteruit.
– Er wordt geen hulp gezocht: de opvatting is dat achteruit gaan bij het ouder worden hoort.
– Als de beperking in horen en zien ernstige vormen aanneemt, wordt dit vaak verward met dementie.
– Het kan onzeker en angstig maken, zonder dat u begrijpt waarom.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over uw situatie?

Dan kunt u terecht bij DB-connect: hét landelijke informatiepunt voor al uw vragen over beperkt zijn in horen en zien.

 

Met één telefoontje krijgt u direct contact met een professional of ervaringsdeskundige die veel kennis heeft over leven met een beperking in horen én zien. Het informatiepunt is ook toegankelijk voor familieleden, vrienden, zorgprofessionals, (huis)artsen, mantelzorgers en anderen die rondlopen met vragen of hulp of hulpmiddelen zoeken. Ook is het mogelijk om uw vraag te mailen.
Samen met u worden de mogelijkheden op een rijtje gezet. Onze medewerkers kunnen u waar nodig in contact brengen met de juiste organisatie of instantie. Zo wordt u gericht verder geholpen, want óók als u slechter gaat horen én zien, is er nog heel veel mogelijk!

 

DB-connect is een samenwerkingsverband van Bartimeus, Kalorama, Ggmd, Kentalis en Visio. Expertiseorganisaties voor zintuigelijke beperkingen. In opdracht van Deelkracht en Kennis over zien.

Meer informatie

Het informatiepunt van DB-connect is op werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur telefonisch bereikbaar: tel. 085 065 45 90 of via contact@dbconnect.info.
Bekijk onze website: www.dbconnect.info

 

 

DB-connect

 

 

Tags ogen, oren, zorg

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!