De beste verzekeraar voor een kunstgebit

De beste verzekeraar voor een kunstgebit

Heeft u een volledig of gedeeltelijk kunstgebit? Of wilt u er een hebben? Het is nu de juiste tijd om na te gaan wat de verschillende zorgverzekeraars bieden. Maak een vergelijking via de Verzekeringswijzer Tandprothetische Zorg 2024.

 

Het is weer zover: sinds ongeveer half november tot het eind van het jaar kunt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Daarvoor en daarna is dat niet mogelijk. Een uitgelezen moment dus om te kijken waar u aan toe bent bij uw huidige verzekeraar en hoe het zit met andere verzekeraars.

 

Heeft of wenst u een (gedeeltelijk) kunstgebit? Dan kunt u via de Verzekeringswijzer Tandprothetische Zorg 2024 een handig overzicht krijgen van wat de zorgverzekeraars te bieden hebben op dit vlak. Ga naar kunstgebit.nl. Tik linksonder in het zoekvak ‘Verzekeringswijzer Tandprothetische Zorg’ in.

kunstgebit

Scores van één tot en met vijf sterren

Afgewogen oordeel

De Verzekeringswijzer is gemaakt door de ONT, de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici. “Wij willen dat mensen die tandprothetische zorg nodig hebben, in alle rust tot een afgewogen oordeel kunnen komen”, zegt vicevoorzitter Tim Rolink. “Met de Verzekeringswijzer zie je bij welke verzekeraar je als verzekerde het beste af bent voor een kunstgebit.”
Via welke criteria is dat bepaald? Rolink: “De Verzekeringswijzer kijkt niet alleen welk deel van de kosten (zie de kadertekst) een verzekeraar vergoedt. Er is bijvoorbeeld ook aandacht voor de garantievoorwaarden die een verzekeraar heeft afgesproken met tandprothetici.”

Dé specialist

Wie naar de Verzekeringswijzer Tandprothetische Zorg 2024 gaat, ziet hoeveel sterren (van één tot en met vijf) elke zorgverzekeraar scoort op basis van de onderliggende thema’s. Zoals: wat doet de verzekeraar aan informatievoorziening? Verwijst een verzekeraar bijvoorbeeld naar de informatieve website kunstgebit.nl? Wordt onderzoek gedaan naar tevredenheid? Een ander voorbeeld: krijgt u van de verzekeraar strafkorting wanneer u heeft gekozen voor een tandprotheticus met wie de zorgverzekeraar geen contract heeft? Ook is het nuttig te weten of een verzekeraar u naar een tandprotheticus stuurt wanneer u een kunstgebit nodig heeft. Bij de tandprotheticus bent u het beste af. Deze beroepsbeoefenaar is in ons land dé specialist in het aanmeten en vervaardigen van volledige en gedeeltelijke gebitsprotheses.

Stimulans voor verbetering

Welke verzekeraars springen eruit? Waar kan iemand met behoefte aan tandprothetische zorg het best verzekerd zijn? “ASR en Zilveren Kruis doen het de afgelopen jaren steeds het beste in onze Verzekeringswijzer”, zegt Rolink. “In het algemeen merken we dat de Verzekeringswijzer een stimulans is voor verbetering. Eerder dit jaar hebben wij de polissen van verzekeraars bestudeerd. Daarna stuurden we onze conclusies naar de verzekeraars, vergezeld van aanvullende vragen. Op basis daarvan hebben sommige verzekeraars positieve aanpassingen doorgevoerd.”

 

Belangrijk: de Verzekeringswijzer Tandprothetische Zorg 2024 zegt alleen iets over tandprothetische zorg. Laat u er zich dus niet door leiden wanneer u wilt weten wat verzekeraars te bieden hebben op het vlak van andere zorg.

Vergoeding kosten

Wie betaalt het kunstgebit? De kosten voor een volledige gebitsprothese zijn grotendeels opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Driekwart wordt vergoed. Dus stel: de rekening bedraagt 1000 euro. Dan krijgt u 750 euro terug van de verzekeraar. Houd er rekening mee dat vanwege het verplichte eigen risico de eerste 385 euro voor uw rekening zijn als u in hetzelfde jaar dit bedrag nog niet hebt betaald bij een andere zorgverlener. Bij sommige zorgverzekeraars kunt u zich aanvullend laten verzekeren voor een kunstgebit, zodat méér dan driekwart van de kosten wordt vergoed.

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!