Ontdek duizenden boeken om naar te luisteren!

by TerraByte internet services | 13 september 2022 09:00

Het is algemeen bekend dat lezen goed is. Verhalen inspireren, motiveren en laten ons de waan van de dag vergeten. Het kan ons terugbrengen naar onze jeugd maar ons ook laten fantaseren over de toekomst. Veel mensen gaan er dan ook graag voor zitten. Voor een goed boek of hun favoriete tijdschrift. Wat als het lezen niet meer gaat door slechter zicht of omdat het vasthouden van boeken moeite kost? Dan is er Passend Lezen; een bibliotheek vol gesproken boeken, kranten en tijdschriften.

 

De collectie van Passend Lezen bevat ruim 87.000 gesproken boeken, 1000 hoorspelen en 190 hoorcolleges, maar ook boeken in grootletter en braille. Variërend van streekromans tot detectives, van klassiekers tot de nieuwste bestsellers. Daarnaast kun je via Passend Lezen ook bijna alle landelijke en regionale dagbladen én populaire tijdschriften beluisteren en/of digitaal lezen. Er is hiermee voor ieder wat wils.

passend lezenGemakkelijk, altijd en overal luisteren

Luisteren naar gesproken lectuur kan op verschillende manieren. Digitaal via de website of via de gratis app van Passend Lezen voor de smartphone of tablet.

Passend Lezen voor jou of iemand anders?

Passend Lezen is dé bibliotheek voor iedereen met een leesbeperking zoals mensen die blind of slechtziend zijn, dyslexie hebben of te maken hebben met een fysieke beperking (bijvoorbeeld reuma, MS of Parkinson) of cognitieve beperking (bijvoorbeeld afasie of een verstandelijke beperking). De collectie is ook voor mensen die te maken hebben met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel.

 

Een lidmaatschap voor volwassenen kost €30 per jaar en is gratis voor kinderen tot 18 jaar.

Vraag gratis informatie aan

Meer weten over Passend Lezen? Vraag de gratis Wegwijzer ‘Zo blijf je lezen’ aan via www.passendlezen.nl/zoblijfjelezen[1]. Of bel naar 070 3381500[2].

Ontmoet ons op de ZieZo-beurs!

Ontdek de mogelijkheden van Passend Lezen en laat je adviseren over de gehele dienstverlening. Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober zijn we aanwezig op ZieZo-beurs in het Beatrixgebouw in Utrecht. Vraag gratis toegangskaarten aan via www.ziezo.org[3].

 

 

Passend lezen[4]

 

 

Endnotes:
  1. www.passendlezen.nl/zoblijfjelezen: https://www.passendlezen.nl/iguana/www.main.cls?surl=zoblijfjelezen
  2. 070 3381500: tel:+31703381500
  3. www.ziezo.org: https://www.ziezo.org/
  4. [Image]: https://www.passendlezen.nl/

Source URL: https://www.seniorenwijzer.nl/de-collectie-van-passend-lezen/