De kabelbaan van Madrid

De kabelbaan van Madrid

Het is géén Eifeltoren, géén Towerbridge, maar het is wel erg jammer als je de kabelbaan van Madrid mist. Wat? Je gaat toch zeker niet naar Madrid voor een tochtje in een kabelbaan? Wacht maar tot je het eenmaal gedaan hebt. Eventueel wachten in de rij wordt beloond met een prachtig uitzicht op de stad en het beboste heuvelachtige gebied rond Lago de la Casa del Campo.

 

Parijs heeft zijn Seine, Londen zijn Thames en Madrid de Manzanares… Verre van zo indrukwekkend als de rivieren in de hoofdsteden van Frankrijk en Engeland, maar wel heerlijk om langs te slenteren of op een bankje wat uit te rusten… Weg van de drukte, weg van de toeristen, wel mensen uit Madrid.

 

madridDe Manzanares vormt de scheiding tussen het hoge gedeelte van de stad en de laaggelegen heuvels van Casa de Campo. In het hooggelegen deel van de stad vind je de toeristische trekpleisters: het Koninklijk Paleis, de kathedraal, het Plaza Mayor, de drie grote musea: Prado, Reina Sofia, en Thyssen-Bornemisza, het Puerta del Sol, de Gran Via, Plaza de España, de winkelboulevard Calle de la Princesa, de Plaza de España met de beeldengroep van Don Quijote en Sancho Panza, etc., etc. ….en toeristen, heel veel toeristen…

 

Het laaggelegen deel lijkt nog van de Madrilenen zelf. Je kunt met de metro naar Lago, maar wat mis je dan veel. De kabelbaan, de teleférico, die is pas spectaculair. Het beginpunt ligt in het Parque del Oeste, aan de Paseo del Pintor Rosales. goed bereikbaar vanaf Metro-station Argüelles. Het eerste deel van je ritje in de kabelbaan geeft je bijna letterlijk een inkijkje in het Spaanse leven van alledag. Je passeert namelijk de balkons van enkele flatwoningen. Daarna zweef je over het Casa del Campo. Een droog bos.. en vanaf daar wordt het uitzicht weidser en weidser tot uiteindelijk kilometersbreed van links naar rechts de stad zich voor je uitstrekt. Links de wolkenkrabber en scheve toren van Bankia, het gebouw van de Spaanse luchtmacht bij Moncloa, rechts het paleis, de kathedraal, de Framciscusbasiliek, de torens van Puerta del Sol…

 

Adembenemend. Aan het eindpunt kun je eventueel meteen weer terug. Maar heb je een redelijke conditie dan is het een belevenis te voet naar het Lago de la Casa del Campo te gaan. De hele wandeling: uitzicht op Madrid. Onderweg zie je wandelaars en ook sportievelingen die heuvelopwaarts hardlopen en mountainbiken. Dit is het Madrid van de Madrilenen. Rond het Lago vind je ze In een van de restaurants, op bankjes, in een bootje, op het gras. En jij als enige toerist. Kijk ook even of je er de groene vogeltjes ziet. Leuk voor een foto. Al zijn het er inmiddels zoveel, dat naar verluidt, de Madrilenen er niet zo blij meer mee zouden zijn. Vanaf het Lago kun je met de metro of te voet terug de stad in.

 

Bij het eindpunt van de kabelbaan heb je nog een andere optie. Vanaf daar kun je namelijk ook naar het grote pretpark van Madrid of naar de dierentuin. Misschien iets om aan te denken wanneer je met kinderen in Madrid bent. In combinatie met zo’n tochtje per kabelbaan kan dat ze een superdag bezorgen.

 

Meer weten over Madrid? Reisgidsen te over. Maar kijk ook eens op www.citylifemadrid.com Een site in het Engels, met veel informatie, leuke weetjes, wat Spaanse les en een verrassing die je kunt ophalen bij je bezoek aan Madrid.

 

Tags cultuur, reizen, vak

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!