Wat is nou de mooiste?

Wat is nou de mooiste?

Hoe vaak zouden we die vraag al niet gehoord hebben. Het idee om een pelgrimstocht te ondernemen, ontstaat vaak na het zien van een reportage of het horen van een verhaal over de Camino. Maar bij nader onderzoek blijken er echter plotseling meerdere routes te zijn die allemaal naar Santiago lopen. De moderne pelgrim kan zich het beste laten leiden door persoonlijk voorkeuren bij het kiezen van zijn route.

 

Om u bij deze keuze te helpen volgt er hier een korte samenvatting van de hoofdroutes:

Camino Frances

Ook wel de klassieke camino genoemd. Deze start aan de Franse kant van de Pyreneeën en loopt dwars door Noord Spanje naar Santiago. Eenmaal de Pyreneeën over daalt u af door de groen heuvels naar Pamplona en trekt dan verder door de wijnstreek van de Rioja naar Burgos. Hierna wacht de verlatenheid en rode aarde van de eindeloze Meseta, de Spaanse hoogvlakte met kleine verlaten dorpjes. Na Leon geven de groene bergen van Galicië aan dat u Santiago nadert. Dit is de populairste route.

pelgrimstochtCamino Del Norte

Deze kustroute die start in San Sebastian en voert u langs de ruige kusten van Baskenland, Cantabrie en Asturias naar het middeleeuwse Oviedo om daar aan te sluiten op de Camino Primitivo. Deze route wordt gedomineerd door de vergezichten over de Atlantische oceaan met kliffen en verlaten stranden, afgewisseld met de beboste heuvels van het achterland. Overnachten doet u vaak in oude haventjes langs de kust.

Camino Primitivo

Bergen, bergen, bergen. De route voor wie van eenzaamheid houdt met weidse vergezichten over de grillige toppen van het Asturisch gebergte en diepe groene valleien. Een pittige tocht die u het best in de zomermaanden kunt ondernemen.

Camino Portugues

Een erg gevarieerde, groene route die vanuit Porto vertrekt en u door de wijngaarden van Noord Portugal en Spanje voert. Onderweg wisselt het ene middeleeuwse stadje het andere af. Een makkelijke, levendige route ideaal voor iedereen die het wat rustiger aan wil doen en van lekker eten houdt. Deze relatief korte route van 14 dagen is ideaal om mee te starten

Via de la Plata

De langste aller Caminos vertrekt in Sevilla en trekt door de heuvels van Andalucia met de witte bergdorpjes naar de desolaatheid van de Extremadura, Europa’s enige woestijn. Eenmaal de schitterende universiteitsstad Salamanca gepasseerd komt u in de Spaanse hoogvlakte met eindeloze graanvelden en rode aarde. Daarna wordt het landschap groener en het laatste stuk voert u door de beboste heuvels van Galicië. Hoogtepunten zijn de vele romeinse monumenten die u onderweg treft. Een erg rustige afgelegen route die u vanwege de hitte het best in het voorjaar of najaar kunt ondernemen.

 

Voor meer informatie over deze routes kunt u kijken op www.pelgrimroutes.nl

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!