De Parkinson Vereniging

De Parkinson Vereniging

Een club waar je lid van wilt zijn én blijven!

De Parkinson Vereniging is dé vereniging van en voor mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme en hun naasten. Het is dé plek waar iedereen met zijn vragen over parkinson(ismen) terecht kan. Het grootste bezit van de vereniging is de onschatbare hoeveelheid aan kennis en ervaringen van de leden. De vereniging is hiermee een zeer waardevolle community. Een ‘club van mensen’ die voor elkaar van grote betekenis kan zijn. Of het nu gaat om mensen die zelf een diagnose hebben, of om de mensen in hun omgeving. Parkinson(isme) heb je nu eenmaal niet alleen. In Nederland hebben 63.500 mensen de diagnose parkinson en dit aantal neemt snel toe.

Parkinson VerenigingVoor iedereen

Dagelijks merken we dat de leden van de Parkinson Vereniging echte clubleden zijn. De leden wisselen ervaringen uit en delen hun tip en tricks van het leven met parkinson of een parkinsonisme met elkaar in de online community. De ultieme doelstelling voor de Parkinson Vereniging is om alle mensen met parkinson(ismen) en hun naasten als lid te zien van de ‘Parkinson Vereniging-club’. Denk hierbij ook aan mensen die, al dan niet professioneel, zorg dragen voor mensen die zijn getroffen door de snels groeiende neurologische aandoening ter wereld. De vereniging wil er nadrukkelijk ook voor hen zijn. Hoe meer mensen de vereniging vertegenwoordigt, hoe groter de betekenis van de community wordt. Rondom Wereld Parkinson Dag, wereldwijd jaarlijks op 11 april, staan we hier meer dan ooit bij stil.

Zoveel mensen, zoveel wensen

Zoveel overeenkomsten er zijn tussen de verschillende mensen met parkinson, zo anders kunnen hun behoeften zijn. Het is nu eenmaal een groot verschil of iemand net de diagnose heeft gekregen, of dat iemand nog in het werkzame leven staat en misschien wel thuiswonende kinderen heeft. Of wanneer iemand op latere leeftijd leeft met parkinson en wellicht volwassen kinderen heeft die betrokken zijn bij het leven met en de zorg rondom deze aandoening. In ons ondersteuningsaanbod houden we rekening met de diversiteit aan leden van onze vereniging. De community is er voor iedereen die met parkinson te maken krijgt in het leven.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ziekte van Parkinson, parkinsonismen en alle activiteiten voor mensen die hiermee te maken krijgen? Neem dan een kijkje op de website van de Parkinson Vereniging: www.parkinson-vereniging.nl.

 

We helpen u graag op weg!

 

 

parkinsonisme

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!