Alleen al de beurs  is vakantie

Alleen al de beurs is vakantie

Een ‘Reis om de wereld’ en je hoeft er alleen maar voor naar Utrecht te gaan. Want welke vakantiebestemming je ook bedenkt, en op welke manier je op vakantie wilt, op de Vakantiebeurs vind je standhouders die je er alles over kunnen vertellen. Veel standhouders hebben bovendien aantrekkelijke win-acties. Even uitrusten kan op terrasjes met lekkers uit vakantielanden of bij kijken naar een muzikale show of luisteren naar een presentatie.

 

De Vakantiebeurs 2023 vindt plaatst in de Jaarbeurs in Utrecht van donderdag 12 tot en met zondag 15 januari. Vier dagen de tijd om op zoek te gaan naar de vakantie die bij jou past. Avontuurlijk, comfortabel, allinclusive, milieubewust, naturisme, vakanties voor mensen met een beperking, peperduur of voor klein budget, vakanties gericht op kinderen, natuur, stad, binnenland, buitenland, dichtbij, veraf, vliegvakanties, cruises, wandel-, fiets-, tent- of campervakanties, watersport, groepsreizen of juist helemaal op eigen houtje, etc., etc. Kortom: vakanties in alle maten en soorten en daar is altijd wel iets bij voor jou.

vakantiebeursEen Vakantie-ABC

Wil je alvast in de stemming komen, dan kun je een Vakantie-ABC spelen. Simpel: een vakantiebestemming met een A. Amsterdam. Afrika. Armenië, Appingedam… etc. Om je bij dat ABC een kleine voorsprong te geven alvast wat namen van landen en regio’s die je kunt verwachten op de Vakantiebeurs: Alle werelddelen: Azië, Antarctica, Australië, Noord- en Zuid-Amerika en natuurlijk Europa. En wat dacht je van bestemmingen als Nederland, Taiwan, Frankrijk, Canada, Cuba, Griekenland, Japan, Egypte, Polen, Malta, Slovenië, Spanje, Jamaica, Noorwegen, en ga zo maar door. Pak er even een wereldkaart bij om ze te zoeken. Misschien kom je zo ook nog op ideeën voor jouw vakantie. En voor je Vakantie-ABC.

Standhouders

Wie al vaker op de Vakantiebeurs is geweest, weet dat de ANWB één van de vaste standhouders is. De A.N.V.R. hoort natuurlijk ook bij vakantievierend Nederland. Dat Transavia een van de exposanten is, zal niemand verrassen. Maar de Douane en het Ministerie van Buitenlandse zaken…. Inderdaad, ook die hebben veel met reizen te maken. Net als de GGD-stand over vaccinaties. Reizen vraagt nu eenmaal om voorbereiding en voorzorg.

 

Als je op de site van de Vakantiebeurs gaat kijken, kom je een volledig overzicht van exposanten tegen. (https://www.vakantiebeurs.nl/exposanten-overzicht) Van safari’s in Afrika, tot cruises in de Caraïben. Van reizen in Azië tot reizen met Asterix. Van de ene camping na de andere. Van veerdiensten tot luchtvaartmaatschappijen. Een groot aantal verkeersbureaus. Maar ook de Postcode Loterij en de Vriendenloterij. En dan hebben we het nog niet gehad over alle culinaire standhouders.

Lijstje

Het fijne van dat overzicht is dat je alvast een lijstje kunt samenstellen van de standhouders die je wilt gaan bezoeken en het kan je op ideeën brengen. Op de beurs krijg je een plattegrond waarmee je ze gemakkelijk kunt vinden.

 

Tip: neem behalve dat lijstje ook een flinke tas – op wieletjes? – mee voor folder-materiaal. Want elke stand heeft folders klaarliggen die je misschien thuis een rustig wilt bekijken. Immers zo iets leuks als vakantie moet je wel serieus voorbereiden. Veel plezier op de beurs en tijdens je vakantie.

 

Meer info

Ook over openingstijden, bereikbaarheid en kosten, zie: www.vakantiebeurs.nl

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!