De Vakantiebeurs:  Duizend-en-een soorten vakanties

De Vakantiebeurs: Duizend-en-een soorten vakanties

Ook je vakantie-euro kun je maar één keer uitgeven. Daarom is een bezoek aan de Vakantiebeurs – donderdag 11 t/m zondag 14 januari 2024 in Jaarbeurs Utrecht – misschien wel een heel verstandige beslissing. Je krijgt er een compleet overzicht van wat er allemaal kan op het gebied van vakanties. In Nederland, Europa en wereldwijd. Het is bovendien een gezellig dagje uit. Weer thuis kun je rustig alle folders en brochures nog eens doornemen en dan beslissen of, en zo ja, hoe en waar je op vakantie gaat.

vakantiebeursZoveel hoofden, zoveel zinnen

Als ergens voor geldt ‘Zoveel hoofden, zoveel zinnen’ dan is het misschien wel het op vakantie gaan. Ga alleen maar even na hoe uw familie, vrienden, collega’s, buren, kennissen, collega’s, en u zelf misschien, vorig jaar op vakantie gingen? U kent waarschijnlijk wel mensen die zweren bij een vakantie in Nederland en ook mensen die juist ver weg willen. De een met de caravan, de ander naar een resort, de volgende naar een huisje, sommigen willen niets liever dan een cruise, weer een ander eropuit met fiets, zeilboot of motor, etc., etc. tot thuisblijvers aan toe. Voor de een is een weekje weg al voldoende, de ander gaat maanden van huis… Op Schiphol en andere vliegvelden staan rijen mensen die gaan vliegen naar hun vakantiebestemming. Anderen zoeken vanwege het klimaat alternatieven voor vliegen en cruises en gaan wandelen of met fiets, eigen auto, trein of touringcar. Dichtbij, ver weg, van Nederland tot de bergen van Nepal, van tropische hitte tot de ijsvlaktes van Antartica. Kortom, het is echt een kwestie van zoveel hoofden zoveel zinnen. En voor al die hoofden met al die uiteenlopende zinnen is er op de vakantiebeurs iets van hun gading – en portemonnee – te vinden.

Je vakantie-euro

Een dagje vakantiebeurs is dus een goede manier om een bestemming te vinden voor jou en voor – als je die hebt: je vakantie-euro. Bovendien is een dagje Vakantiebeurs ook nog eens een supergezellig uitstapje. Aan muziek en lekker eten is daar geen gebrek. Veel landen presenteren hun gerechten en hebben muzikanten meegenomen. Een aantal stands biedt ook gelegenheid om mee te doen met loterijen en prijsvragen. Je kunt dus ook nog eens flink in de prijzen vallen op de Vakantiebeurs. Dat kunnen zelfs gratis reizen of verblijven zijn.

Mensen met beperking

Een aantal van ons moet ook rekening houden met rolstoeltoegankelijkheid, voorzieningen voor slechtzienden, reisassistentie, etc. Er hebben mensen in een rolstoel de Mount Everest beklommen. Niet iedereen die rekening moet houden met beperkingen zal die aspiraties hebben. Gelukkig is er voor mensen met een beperking een groot aanbod aan meer realistische vakantiebestemmingen en manieren van vakantie vieren. Ook daarover is op de Vakantiebeurs veel informatie te vinden. De Jaarbeurs zelf is rolstoeltoegankelijk en beschikt over toiletten voor mindervaliden.

 

vakantiebeurs

Site en plattegrond

Op de site van de vakantiebeurs www.vakantiebeurs.nl kun je al uitzoeken welke stands je in elk geval wilt bezoeken. Ze geven ook al suggesties voor bestemmingen en type reis dat je zou willen maken. Bij aankomst op de Vakantiebeurs krijg je een plattegrond. Je kunt daarop snel vinden waar de stands te vinden zijn die jij wilt bezoeken. Want als je écht alles zou willen zien…
Ga dan maar alle vier de dagen.

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!