De VVN Opfriscursus introduceert: Het nieuwe fietsen

De VVN Opfriscursus introduceert: Het nieuwe fietsen

Nederland is het grootste fietsland ter wereld. Daar zijn wij heel trots op. We fietsen al van jongs af aan en willen het liefst zo lang mogelijk daarmee doorgaan. Maar wanneer je ouder wordt, kun je ervaren dat het verkeer drukker en ingewikkelder wordt. Hoe ga je daar mee om? Wat zijn de ervaringen van anderen? Wat kun je doen om je veilig te blijven voelen op de fiets? Deze vragen komen aan bod in de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ van Veilig Verkeer Nederland.

 

Hoewel wij in Nederland veel fietservaring hebben, stijgen de verkeersongevallencijfers onder fietsers. Seniore fietsers zijn hier meer dan gemiddeld in vertegenwoordigd. Niet omdat senioren onveiliger fietsen, maar omdat een ongeval voor hen ernstiger gevolgen heeft. De manier waarop mensen deelnemen aan het verkeer verandert continu. Denk aan nieuw type vervoermiddelen die op de openbare weg verschijnen, maar ook aan veranderende regelgeving. Dit kan voor verwarring zorgen.

 

Het nieuwe fietsenVeilig Verkeer Nederland richt zich met de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ op de fietsende senior. De workshop wordt begeleid door een expert van VVN. Er komen diverse onderwerpen aan bod zoals drukte op het fietspad, bellen, dode hoek, veranderende persoonlijke vitaliteit, ongevalsoorzaken en natuurlijk de fiets zelf. Aan de hand van foto’s, opdrachten en filmpjes gaat men met elkaar in gesprek in een informele sfeer. Ook worden er veel tips, uitleg en oplossingen gegeven door de expert.

 

De opzet is anders dan de traditionele fietscursus. In deze workshop leert u veel van elkaar en kunt u ervaringen delen. Inzicht, houding en gedrag dragen voor een groot deel bij aan de verkeersveiligheid en daar kunt u zelf iets aan doen. Dat is precies wat er tijdens deze workshop aan de orde komt.

 

De workshop duurt 2,5 uur en is voor maximaal 20 gasten. Juist in deze kleine setting komt iedereen aan het woord en is er ruimte voor een goed gesprek met elkaar. Uiteraard houden we ons daarbij aan de coronamaatregelen.

 

Meer informatie

Als u interesse heeft om deze workshop bij te wonen, houd dan de website in de gaten. Daar kunt u zien waar en wanneer de workshop plaatsvindt.
www.vvn.nl/opfriscursussen

 

 

veilig verkeer nederland

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!