Deel uw mooie mantelzorgmoment

Deel uw mooie mantelzorgmoment

Vrijdag 10 november organiseert Mezzo de jaarlijks terugkerende Dag van de Mantelzorg. Deze dag worden alle mantelzorgers in het zonnetje gezet. Ook andere organisaties in het land geven op de Dag van de Mantelzorg extra aandacht aan mantelzorgers.

 

Het thema van dit jaar is ‘Mantelzorg doe je samen’. Binnen dit verhaal wordt de nadruk gelegd op de mooie momenten in het zorgen voor een naaste. Het zijn met name de problemen rondom mantelzorg die de aandacht krijgen. Maar wist u dat bijna 90 procent van de mantelzorgers zegt juist ook te genieten van de zorg?

 

Mantelzorg staat voor prachtige, persoonlijke momenten van geluk, dankbaarheid, kippenvel, lachen, betekenis en waardevolle, dierbare herinneringen. Mezzo roept alle mantelzorgers in Nederland op hun mooiste moment te delen. Al die momenten vormen straks samen het Nationaal Mozaïek van Mooie Mantelzorgmomenten. Op de Dag van de Mantelzorg wordt het Mozaïek gepresenteerd.

MezzoDoe met ons mee!

Zorgt u voor een naaste? Draag een steentje bij aan het Nationaal Mozaïek. Deel uw mooie mantelzorgmoment. Dat kan een anekdote zijn, een foto, tekening of schilderij van de geliefde voor wie je zorgt, een verhaal om nooit te vergeten, maar ook een gedicht of liedje. Voor het mozaïek is beeld bij uw moment van harte welkom!

 

Ga naar mezzo.nl/mantelzorgmoment en deel uw moment!

 

Inspirerende mooie mantelzorgmomenten uit het Nationaal Mozaïek vind je ook op de Facebook-pagina van Mezzo. En op Twitter. Gebruik bij liken, delen en zelf plaatsen de hashtag #mezzomoment voor goede zichtbaarheid.

 

Mezzo Zakboekjes boordevol informatie

Alles wat u wilt weten over financiële regels…

 

Als mantelzorger kunt u te maken krijgen met allerlei regelingen op financieel en fiscaal gebied. Mezzo helpt u op weg met het Financieel Zakboekje. Het boekje staat vol informatie, tips en allerlei weetjes. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld verzekeringen, vergoedingen, belastingen en werken.

 

Nieuw! Zakboekje Wonen

Nieuw dit jaar is het Zakboekje Wonen van Mezzo. Boordevol informatie over mantelzorg en wonen. Welke woonoplossingen zijn er voor mantelzorgers die met hun naaste willen gaan samenwonen om beter te kunnen zorgen? En wat zijn de financiële en fiscale gevolgen als mantelzorger en naaste bij elkaar gaan wonen? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vindt u in het Zakboekje Wonen.

 

Het Financieel Zakboekje 2017 en het Zakboekje Wonen zijn te bestellen in de webshop via mezzo.nl.

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!