DementieLijn: voor al je vragen over dementie

DementieLijn: voor al je vragen over dementie

Als je dementie hebt of voor iemand met dementie zorgt, heb je veel aan je hoofd. Wij begrijpen dat het fijn is om daar met iemand over te praten. Daarom biedt Alzheimer Nederland iedereen die te maken heeft met dementie persoonlijke hulp en ondersteuning via de DementieLijn. Bel gratis: 0800 5088.

Advies nodig? De Dementie-Lijn staat voor je klaar

• Deskundig advies over dementie. Of je nu dementie vermoedt, wil weten welke hulp er is, welke zaken je moet regelen of hoe je omgaat met veranderingen.
• Onze ervaren vrijwilligers zijn elke dag van 09.00 tot 23.00 uur bereikbaar, óók in het weekend.
• Bel gratis en anoniem via 0800 5088.

Liever advies per e-mail?

Heb je geen behoefte aan een persoonlijk gesprek maar wel gericht advies? Dan kun je ook één van onze experts mailen. Stel jouw vraag aan bijvoorbeeld onze casemanager, ergotherapeut, psycholoog of notaris. Stel je vraag of kijk voor meer informatie over hulp en ondersteuning op dementie.nl/onze-ondersteuning.

dementielijnHoe help ik mijn ouders als ze zelf het probleem niet zien?

Mijn moeder (81) heeft geheugenproblemen. Zelf vindt ze van niet. Mijn vader ziet het ook, maar wil niets veranderen. Inmiddels runt hij het huishouden alleen, want mijn moeder kan het niet meer.

Wat te doen?

Antwoord van de DementieLijn:
‘De enige manier om hieruit te komen, is een open gesprek voeren, met je beide ouders tegelijk. Heb je broers of zussen? Zorg dat zij ook bij het gesprek zijn. Het beste is om niet meteen met allerlei oplossingen te komen. Zeg eerst eens duidelijk tegen je ouders dat jullie je zorgen maken en dat je het fijn zouden vinden als je moeder naar de huisarts gaat. Dan weten jullie zeker of er iets aan de hand is. En zo ja, wat precies. De volgende stap is een plan maken voor passende hulp.’
Bekijk voor informatie en tips ook ons platform dementie.nl.

Ook een vraag?

Bel de DementieLijn op 0800 5088.

 

 

Alzheimer Nederland

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!