Dermasun

Dermasun

– advertorial –

 

Nagenoeg 1 miljoen mensen in Nederland hebben een chronische huidaandoening zoals psoriasis en eczeem. Deze aandoeningen geven veel lichamelijk ongemak en stress. Een gesprek met Michael Tulp en Jorine Nelissen van Dermasun over innovatie in de huidzorg, waarin het welzijn en de eigen regie van de patiënt steeds meer centraal staat.

Wat zijn zoal de problemen van huid- ziekten als psoriasis en eczeem?

Nelissen: “De patiënten hebben last van jeuk, pijn, een gevoelige huid en andere fysieke klachten. Daarnaast veroorzaken de ziekten mentale problemen. Huidziekten zijn vaak zichtbaar voor anderen, wat een onzeker zelfbeeld in de hand werkt. Ook de structurele aanmaak van vitamine D door het UV(B) licht is heel belangrijk.

Een ander probleem is dat de heftigheid van de aandoeningen varieert. Soms lijken de symptomen bijna verdwenen, maar plotseling komen ze dan weer volop terug. Onzekerheid over wanneer ze terugkomen geeft stress.”

dermasunZijn de gangbare therapieën effectief?

Tulp: “Die zijn zeker effectief, de vraag is alleen of ze voldoende kwaliteit van leven bieden op de langere termijn. In veel gevallen zijn crèmes en hormoonzalven afdoende om de klachten onder controle te houden. In zwaardere gevallen kunnen de problemen snel verminderen met hoog gedoseerde uv-lichtkuren. Het zijn echter allemaal tijdelijke oplossingen voor een chronisch probleem, die bovendien vervelende bijverschijnselen kunnen geven. Er liggen zeker nog kansen voor verbetering in de zorg. Het gaat om een chronische aandoening, wat betekent dat de oorzaak heel moeilijk is aan te pakken. Als de behandeling stopt komen de problemen vroeg of laat weer terug. Mensen met een chronische huidaandoening zijn meer gebaat bij een duurzame oplossing, dan bij een die is gericht op zo snel mogelijk resultaat.”

Hoe zou de oplossing beter kunnen?

Nelissen: “Uitgangspunt zou het welzijn van de patiënt moeten zijn. De therapie zou als ‘automatisme’ in de dagelijkse routine van de patiënt moeten passen. Uit onderzoek van twee Nederlandse ziekenhuizen blijkt dit goed mogelijk met een onderhoudsvorm van lichttherapie. Met een lage dosis UV-B (vergelijkbaar met een kwartiertje in de zon in de zomer) blijken de resultaten langzamer maar blijvender, zonder gevaar voor verbranding van de huid. Het is goed mogelijk om zo’n behandeling in het dagelijks leven van de patiënt in te passen.

Wat voor product bieden jullie aan?

“Dermasun heeft een speciaal product ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Uit ervaring van ruim duizend patiënten, in samenwerking met meer dan veertig ziekenhuizen/ZBC’s, blijkt dat de symptomen van psoriasis en eczeem sterk verminderen en de kwaliteit van leven stijgt. Ze hebben het gevoel dat ze zelf de controle over hun huid en gezondheid hebben, ze hebben minder last van stress, hun klachten worden minder beïnvloed door de seizoenen en ze zijn veel minder afhankelijk van de arts. Een positieve bijkomstigheid van zo’n UVB lichttherapie thuis is bovendien dat het vitamine D-niveau stijgt. Dat geeft extra energie en vitaliteit, plus het draagt bij aan het tegengaan van botontkalking.”

 

Tulp: “Wij willen de mensen met een chronische huidaandoening een ander perspectief op hun ziekte geven. Door hun huid het hele jaar door rustig te houden en bovendien de behandeling in hun dagelijks leven te integreren, zijn ze geen patiënt meer maar hebben ze hun gezondheid in eigen handen.”

Meer informatie

www.dermasun.com
088-3376222

Dermasun

 

 

– advertorial –

 

Tags huid, zon

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!