Diabetes – Nalaten voor een betere toekomst

by TerraByte internet services | 08/11/2021 06:30

Diabetes kan iedereen overvallen en heeft een enorme invloed op het dagelijks leven. Continu de bloedsuiker controleren, de dosis insuline berekenen en toedienen – want je maakt zelf geen insuline meer aan. Een rekenfoutje kan fataal zijn op lange termijn. Een te hoge of lage bloedsuiker verhoogt namelijk de kans op ernstige complicaties, zoals schade aan hart, nieren en ogen. Je had de toekomst wel anders voorgesteld. Zo ook voor de driejarige Babette met diabetes type 1. Haar ouders zijn continu bezig om haar bloedsuiker binnen gezonde waardes te houden.

diabetes fondsImpact diabetes

Voor de ouders van Babette was het wel even omschakelen om de zorg voor Babette in goede banen te leiden. Veel factoren zoals voeding, beweging en zelfs het weer hebben invloed op de bloedsuiker van Babette. ”We letten onder andere goed op wat ze eet en drinkt en geven haar insuline via de insulinepomp.”

 

Moeder Jennifer maakt zich weleens zorgen over de toekomst van Babette: ‘’Ik hoop dat ze goed voor zichzelf zorgt, als ze straks pubert. En dat zij haar bloedsuiker later ook goed onder controle heeft.’’ Goed omgaan met diabetes is namelijk niet altijd een garantie op een goede bloedsuiker.

Onderzoek is de oplossing

Diabetes beperkt je iedere dag, en zet een rem op je leven. Zo raak je steeds meer van je vrijheid kwijt. Het Diabetes Fonds doet er alles aan om dat te stoppen. Onder andere door steeds meer onderzoek mogelijk te maken, zoals de kunstalvleesklier. Misschien komt Babette daar wel voor in aanmerking als ze wat ouder is, hoopt haar moeder. Dat zou het leven veel makkelijker maken: ze krijgt dan eindelijk wat meer van haar vrijheid terug. Een grotere wens kun je als ouders niet hebben voor je kind. Jennifer: “Ik gun haar zo dat het makkelijker wordt. Dat ze gewoon vrij op kan groeien.”

Nalaten

Om meer onderzoek en een mooiere toekomst voor mensen met diabetes mogelijk te maken, is het Diabetes Fonds op zoek naar mensen die hieraan een bijdrage willen leveren. Naast doneren tijdens uw leven, kunt u het Diabetes Fonds ook opnemen in uw testament. Hoe mooi zou het zijn als uw nalatenschap voor een grote doorbraak zorgt? Want ook als u er niet meer bent, blijft het Diabetes Fonds zich inzetten voor het genezen van diabetes en een beter en gezonder leven. Zo kunnen steeds meer mensen zoals Babette straks in vrijheid leven.

Meer informatie

Kijk op diabetesfonds.nl/nalaten[1], of neem contact op met Carla Beemer via 033 – 303 20 85[2].

 

 

diabetes fonds[3]

 

 

Endnotes:
  1. diabetesfonds.nl/nalaten: https://www.diabetesfonds.nl/help-mee/nalaten
  2. 033 – 303 20 85: tel:+31333032085
  3. [Image]: https://www.diabetesfonds.nl/

Source URL: https://www.seniorenwijzer.nl/diabetes-nalaten-voor-een-betere-toekomst/