Alzheimer Nederland helpt u graag verder

Alzheimer Nederland helpt u graag verder

De diagnose dementie verandert uw leven en dat van uw naasten. Hoe gaat u hiermee om? Wat kunt u verwachten? Waar vind u hulp en informatie? Wat moet u allemaal regelen?

 

We hebben de meest gestelde vragen van mensen met dementie en mantelzorgers op een rij gezet. Experts van Alzheimer Nederland geven antwoord.

Wat kan ik doen na de diagnose?

Vertel het aan familie en vrienden
Het is fijn om mensen in uw omgeving te hebben die begrijpen wat er speelt. U hoeft niet alles met iedereen te delen. Begin bij de mensen die u het meest vertrouwt.
Blijf sociaal en actief Wandelt of fietst u graag? Of bent u lid van een vereniging? Ga daar vooral mee door. Een sociaal en actief leven houdt uw lichaam en geest fit.

diagnose dementieHoe vind ik hulp?

Hulp van een casemanager
De weg vinden in alle wetten, regels en beschikbare zorg is best ingewikkeld. Een casemanager dementie kan u daarbij helpen. Vraag ernaar bij uw huisarts.
Hulp van mensen die hetzelfde meemaken
Delen verlicht. Mensen ontmoeten die hetzelfde meemaken als u, kan een grote steun zijn. Dat kan online of bij u in de buurt.

 

“Toen ik hoorde dat mijn partner dementie heeft vond ik dat heel heftig. De diagnose riep veel vragen op. Wat houdt dementie precies in? Hoe verloopt de ziekte? En wat betekent dit voor onze relatie?”

Wat kan ik regelen?

Geldzaken en andere wensen
Bespreek geldzaken en andere wensen met uw bank of notaris en ga na of u alles voor later goed hebt geregeld, zoals een levenstestament, volmachten en zorgtaken. Kort na de diagnose is het vaak moeilijk om na te denken over de toekomst. Toch is het belangrijk om dat zo snel mogelijk te doen. Praat erover met uw partner, kinderen en andere mensen die belangrijk voor u zijn.

Diagnose dementie, wat nu?

Weet dat u er niet alleen voor staat. Alzheimer Nederland helpt u graag verder. Wij geven u graag hulp en advies via:
Dementie.nl Hier vind u handige tips en informatie over het omgaan met dementie. Via het platform kunt u ook in contact komen met lotgenoten en experts.
– DementieLijn; Bel gratis 0800-5088 voor deskundig advies over omgaan met dementie.
– Alzheimer Cafés en Trefpunten; Bezoek onze Alzheimer Cafés of andere activiteiten in de buurt voor lotgenotencontact, informatie en advies.

U kunt ons gratis informatiepakket ‘Diagnose dementie’ bestellen met handige brochures en een paar leuke extraatjes. Ga voor meer informatie naar https://www.dementie.nl/watnu.

 

 

Alzheimer Nederland

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!