

Doe mee met het Ouderenpanel
Wilt u ook uw mening geven?
Het Ouderenfonds praat graag mét senioren, in plaats van óver senioren. Wilt u bijdragen aan het juist vertegenwoordigen van 55-plussers?
Geef dan uw mening in het Ouderen-panel van het Ouderenfonds!
Zo werkt het Ouderenpanel
Als deelnemer van het Ouderenpanel ontvangt u elke paar maanden een uitnodiging om een online vragenlijst in te vullen. Het onderwerp is elke keer anders: van gezondheid tot digi-talisering. Even geen tijd? Dan kunt u ook een keertje overslaan. Soms kunt u zich opgeven voor bijvoorbeeld een paneldiscussie, interview of focusgroep. Dit is vrijblijvend.
“Doordat ik in de gezondheidszorg gewerkt heb, vind ik het belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan. Thema’s als zorg en medicatie spreken me aan, maar ook huisvesting en sociale media. Soms maak ik me er druk over dat ouderen niet bijblijven. Nieuwe ontwikkelingen kun je bijna niet inhalen.”
Martin Punt (68)
Wat gebeurt er met de resultaten?
Het Ouderenfonds gebruikt de onder-zoeksresultaten voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld voor het verder ontwikkelen van onze activiteiten of om de stem van ouderen te laten horen in het maatschappelijk debat. Daarnaast werken wij regelmatig samen met andere organisaties of bedrijven die graag feedback willen van 55-plussers om
hun diensten te verbeteren.
Meedoen?
Ga naar ouderenfonds.nl/ouderenpanel en geef u op!
“Het is leuk om de enquêtes in te vullen, want ik vind het belangrijk dat er genoeg voor ouderen gedaan wordt. Belangrijke thema’s vind ik het omgaan met computers, sociale media en digitale veiligheid. Sociale media helpen tegen eenzaamheid, daarom vind ik het belangrijk hier beter in thuis te raken.”
Mariëtte Schellekens (81)
Voorbeeld onderzoeksresultaat digitale vaardigheden op het (vrijwilligers)werk
• Ongeveer de helft van de werkgevers heeft oog voor de digitale vaardigheden van werknemers.
• Toch verbloemt bijna 15% van de panelleden wel eens dat hij of zij bepaalde vaardigheden niet heeft.
• Bijna 85% van de panelleden vindt het (heel) belangrijk om digitale vaardigheden te blijven ontwikkelen. Hoe ouder men is, hoe vaker men dat vindt.