Domus Magnus – Van thuis naar een ‘nieuw’ thuis

Domus Magnus – Van thuis naar een ‘nieuw’ thuis

Nieuwe en toekomstige bewoners die kiezen voor het wonen bij Domus Magnus ontvangen zorg en ondersteuning tijdens de grote overgang die zij doormaken tijdens een verhuizing. Waar een verhuizing op zich al een ingrijpende gebeurtenis is, betekent de stap naar een huis als het onze méér. Het is vaak het achterlaten van een huis waar zij zich jaren, zo niet decennialang, thuis voelden, waarin lief en leed met dierbaren gedeeld werd en waar men vele herinneringen achterlaat.

 

De keuze voor een woonzorglocatie betekent meestal ook een erkenning van het feit dat je hulp nodig hebt en dat je niet meer alles zelfstandig kan. Dat is zwaar, en wij zijn ervan overtuigd dat het voor eenieder die dit leest en nog lang niet zover is, het een gedachte is waarvan je hoopt dat dat nooit nodig zal zijn of op zijn minst nog heel lang duurt. Daarom zetten alle medewerkers zich met ijver in om deze verandering zo prettig mogelijk te laten verlopen. Om er zo voor te zorgen dat het wonen bij Domus Magnus, ondanks alle persoonlijke ongemakken, toch een plezierige aangelegenheid wordt en men nog veelvuldig van het leven kan genieten.

 

Domus MagnusSommige mensen kiezen ervoor om onder eigen regie nog eenmaal te verhuizen naar een plek waar het fijn wonen en leven is, en waar zorg beschikbaar is zodra deze nodig is. Als deze keuze door iemand zelf wordt gemaakt, dan is er ook opluchting en ligt er een tijd achter hen van lang wikken en wegen, piekeren en heel veel regelen. Meestal ‘landt’ een nieuwe bewoner dan sneller. Als mensen niet meer in staat zijn om zelf die keuze te maken, door bijvoorbeeld ziekte of een onverwachte val, dan is het vaak schrikken en is alles veel verwarrender. Maar hoe een nieuwe bewoner ook binnenkomt, iedereen wordt zo goed mogelijk begeleid op een persoonlijke manier.

Dat begint, indien mogelijk, met een huisbezoek voordat iemand intrek neemt op een van de locaties. Gezamenlijk worden de dingen doorsproken die van belang zijn op het moment van binnenkomst. Bijvoorbeeld zaken omtrent de medicatie. Ook krijgen de medewerkers een overdracht van de eventuele zorg-behoeften. Tijdens een huisbezoek krijg je de kans om iemand alvast een beetje te leren kennen. Zo zie je hoe iemand woont en leeft. Iemand kan nog zoveel vertellen over ‘vroeger’ maar zo’n huisbezoek is goud waard.

 

Bij voorkeur gaan er twee medewerkers naar een toekomstige bewoner voor een huisbezoek. Zo kan de één zich vooral richten op het zorggedeelte en de ander op het welzijn. Samen bekijken zij de inhoud van de boekenkast, de schilderijen aan de muur, de inrichting van de woning en een ontroerende en vaak verkleurde trouwfoto. Het is zo waardevol. Naast persoonlijke vragen, vertellen de eerder-genoemde dingen duizendmaal meer dan de persoon om wie het gaat in een uur kan vertellen.

 

Het is een hele fijne start voor een persoonlijke kennismaking. En omgekeerd geldt dat natuurlijk net zo goed. Op voorhand kan de toekomstige bewoner vragen stellen en zorgen uitspreken die er in een situatie als deze natuurlijk altijd zijn. De medewerkers kunnen daar direct op inspelen en proberen zoveel mogelijk de zorgen te ondervangen en waar nodig gerust te stellen. Vaak wijselijk bijgestaan door een mantelzorger, maakt de toekomstige bewoner zo al kennis met de medewerkers en heeft daardoor een betere indruk van de mensen waar hij of zij in de toekomst veelal dagelijks mee om zal gaan. Mede door deze start zijn alle medewerkers op de woonzorglocaties van Domus Magnus in staat om alles in gereedheid te brengen om een nieuwe bewoner zo plezierig en rustig mogelijk te ontvangen. De bewoner krijgt zo de tijd om langzaam te wennen aan het nieuwe thuis.

Meer informatie

Heeft u belangstelling voor het wonen bij Domus Magnus of wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact op via info@domusmagnus.com of 085-0645910.

Wij verwelkomen u graag op één van onze vijftien locaties!

 

 

Domus Magnus

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie