Schatten uit  het oude Armenië

Schatten uit het oude Armenië

Na de grote internationale archeologietentoonstellingen over Iran en Nubië in 2018 presenteert het Drents Museum vanaf 12 april 2020 het verhaal van de rijke en indrukwekkende cultuur van Armenië in de tentoonstelling In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië. Een verhaal waarin de ruim 5.000 meter hoge berg Ararat niet kan ontbreken. Aan de hand van circa 160 kostbare archeologische voorwerpen neemt de tentoonstelling je mee op reis door de fascinerende geschiedenis van Armenië.

Drents MuseumArk van Noach

De berg Ararat ligt dan wel in Turkije en niet in Armenië, maar de beroemde heilige berg en de kleine republiek in de Zuidelijke Kaukasus zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een van de topstukken in de tentoonstelling is een reliek van de Ark van Noach, die na het zakken van het water van de zondvloed op het gebergte van de Ararat gestrand zou zijn.

Schitterende voorwerpen

Verschillende prachtige objecten uit het History Museum of Armenia in Jerevan zoals gouden en zilveren sieraden, wapens, aardewerken potten en bronzen beeldjes van dieren en krijgers, komen naar Assen en dompelen je onder in de rijke geschiedenis van Armenië. De voorwerpen in de tentoonstelling bestrijken een onmetelijk lange periode. Van de oude steentijd – toen vroege mensen neerstreken in het gebied dat nu Armenië heet – tot de tijd van koning Tiridates III (287-330 na Chr.), de Armeense vorst die het christendom tot staatsgodsdienst maakte. Een groot deel van de objecten is nog nooit in Nederland te zien geweest.

Drents MuseumMeer informatie

In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië is te bewonderen in het Drents Museum van 12 april tot en met 13 september 2020. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling, bestellen van online tickets én het activiteiten-programma op www.drentsmuseum.nl.

Openingstijden Drents Museum

di. t/m zo. 11.00 – 17.00 uur
Eerste en tweede paasdag open! In de schoolvakanties op maandag extra open.

 

 

Drents museum

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!