Samen bewegen verbindt. Een leven lang sporten met OldStars Sport

Samen bewegen verbindt. Een leven lang sporten met OldStars Sport

Blijf in beweging en ontmoet anderen met de ouderenvriendelijke spelvormen van OldStars. Met OldStars kunt u blijven bewegen op de manier en met de sport die bij u past.

Sport voor iedereen

Bewegen is niet alleen belangrijk om in vorm te blijven: samen sporten levert ook waardevolle sociale contacten op. Het Nationaal Ouderenfonds biedt, samen met sportverenigingen, via het programma OldStars Sport aangepaste sport- en spelvormen aan. Na het succes van OldStars walking football zijn er 13 nieuwe aangepaste spelvormen bijgekomen voor 55-plussers. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit OldStars walking hockey, korfball, rugby of OldStars tafeltennis.

 

Bij iedere spelvorm zijn weer andere aanpassingen toegepast. Zo mag er bij een aantal spelvormen niet worden gerend, is fysiek contact niet toegestaan en wordt er gespeeld in een aangepaste ruimte en/of aangepaste materialen.

 

OldstarsOldStars Sport draait niet om winnen, maar om gezelligheid en samen in beweging blijven. Ambassadeur Bettine Vriesekoop: “Bij OldStars kan iedereen meedoen op zijn of haar eigen niveau met als resultaat een gezonde geest in een fit en weerbaar lichaam. En het praatje na de training, het sociale contact met de anderen brengt het mentale en fysieke echt in balans.”

 

“Een panna maken
als je mijn leeftijd hebt,
is wel erg leuk!”

 

Conny Koreman (66) speelt haar hele leven al voetbal. Door OldStars walking football staat ze nog steeds op het veld. “Een panna maken als je mijn leeftijd hebt, is wel erg leuk!” Vooral de gezelligheid vindt Conny leuk aan OldStars. “Ik denk dat het woord dollen nooit was ontstaan als er geen voetbal was geweest. Ik hoop echt dat ik het allemaal vol kan blijven houden, zodat mijn kleinzoon als hij groot is met zijn oma kan voetballen.”

 

Benieuwd of er een OldStars Sportclub bij u in de buurt is? Kijk op www.oldstars.nl.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds is er voor u! We organiseren activiteiten waar u op een veilige manier nieuwe mensen leert kennen en leuke dingen onderneemt. Word wegwijs op internet, ontvang een telefoontje van de Zilverlijn of ga erop uit met de BoodschappenPlusBus. Meld u aan voor een van de activiteiten die het Ouderenfonds door het hele land organiseert. Want ouder worden doe je samen.
Kader

OldStars Sport

• Blijf actief zoals u dat wilt
• Met 14 verschillende spelvormen
• Ontmoet wekelijks teamgenoten
• Al 400 clubs in heel Nederland

 

 

nationaal-ouderenfonds

 

 

Reacties

Wij horen graag van u

1 reactie

  1. Reageer januari 24, 14:44 #1 Mieke

    Top collega!
    Heel mooi verteld met hart en passie over het MBvO.
    Een prachtig vak.
    Ga zo door! Mieke Regelink