Behoefte aan  een praatje?  Een telefoontje van  de Zilverlijn biedt uitkomst

Behoefte aan een praatje? Een telefoontje van de Zilverlijn biedt uitkomst

Soms is het prettig om even uw hart te kunnen luchten of gewoon een gezellig praatje te maken. Zeker als u minder mensen ziet dat u zou willen. Een wekelijks telefoontje van beldienst de Zilverlijn is dan een uitkomst.

Altijd een luisterend oor

De Zilverlijn is een gratis belservice van het Nationaal Ouderenfonds. Als u zich aanmeldt, wordt u wekelijks of tweewekelijks gebeld door getrainde vrijwilligers. Zij bieden u een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Precies waar u behoefte aan heeft. U kiest zelf op welk dagdeel u gebeld wilt worden, in de ochtend of de middag. Een telefoontje duurt ongeveer 20 minuten. Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk. Heeft u geen behoefte meer aan de gesprekken? Dan kunt u zich gewoon weer afmelden.

Nel (70)

Nel Koopman zou het wekelijkse telefoontje van de Zilverlijn niet willen missen. Ook al woont ze op een bijzondere locatie waar de zusters uit het nabijgelegen klooster nooit ver weg zijn. ‘Het is een godsgeschenk dat ik hier mag wonen. We eten vier avonden per week samen met de zusters Karmelietessen.’ Sinds tien jaar woont Nel alleen. ‘Ik was altijd vreselijk moe. Ik heb twee tia’s gehad en ik stond er ineens alleen voor toen ik van mijn man scheidde. Dat heeft mij hard geraakt. Ik kan er nog tranen van in mijn ogen krijgen.’

 

‘Ik vind het heerlijk om gebeld te worden’

 

zilverlijnNel heeft veel steun aan haar geloof. ‘Door mijn geloof blijf ik positief. Door dingen positief te blijven zien in het leven word je alleen maar vrolijker, want al het negatieve maakt je down en moe. Alles moet gewoon vanuit je hart komen.’ Nel vindt het fijn om over haar geloof te praten en haar ervaringen te delen. ‘De zusters hebben het heel druk en ook mijn kinderen hebben veel te doen. Ik vind het dan heerlijk om gebeld te worden en contact te hebben met een ander. Ik praat veel over het geloof en mijn gehandicapte zoon. Het is zo fijn om dat altijd met iemand te kunnen delen. Elk gesprek geeft mij weer een leuke herinnering.’

Meld u gratis aan voor de Zilverlijn

Heeft u interesse om ook gebeld te worden door vrijwilligers van de Zilverlijn? Kijk op www.ouderenfonds.nl/zilverlijn. Daar vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden. Geen internet? Bel ons dan op 088 344 2000. Een van onze medewerkers helpt u verder.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds is er voor u! We organiseren activiteiten waar u nieuwe mensen leert kennen en leuke dingen onderneemt. Gewone dingen zoals samen koffie drinken, een telefoontje of een dagje naar het strand, maken een groot verschil. Zeker als u misschien minder mensen ziet dan vroeger of niet overal meer naar toe kunt. Maak eens kennis met een van onze activiteiten. Want ouder worden doe je samen!

www.ouderenfonds.nl

 

 

nationaal-ouderenfonds

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!