Elkaar ontmoeten bij  De Derde Helft

Elkaar ontmoeten bij De Derde Helft

“We gingen met zijn tweeën de deur uit en ik kwam alleen thuis.” Zes jaar geleden overleed de man van Threes Fransen. Voor Threes is De Derde Helft een enorme steun. Bij De Derde Helft van het Nationaal Ouderenfonds komen ouderen uit de buurt samen in de kantine van de sportvereniging voor allerlei activiteiten én een gezellig praatje bij de koffie.

 

Threes (77): ‘Het is zoveel beter dan alleen thuis zitten!’

 

Ze waren ruim vijftig jaar getrouwd toen haar man plotseling overleed. “Zonder hem voel ik me soms alleen. Gelukkig wonen mijn kinderen en kleinkinderen niet ver. Ze komen vaak op bezoek. Maar er zijn ook wel eens stille momenten. Dan ben ik blij dat de tennisbaan dichtbij is, want daar zijn altijd bekenden op wie ik kan terugvallen. Die houden me een beetje in de gaten. Ik tennis zeker drie keer per week. In de zomer én in de winter. Het is gewoon gezellig om onder de mensen te zijn.”

derde helftIn de kantine

Daarom werd ze ook gastvrouw bij De Derde Helft. “Iedere vrijdag komen we met een groep 55-plussers bij elkaar in de kantine van de tennisclub. Sommigen gaan de baan op, maar er is ook een groepje dat zit te kaarten, er is een leesclubje en andere tafeltennissen en sjoelen. Soms lunchen we ook met elkaar.”

 

De clubkantine is er ideaal voor, zegt ze. “We hebben hier alle ruimte. En omdat we vanuit de vereniging veel mensen kennen, hadden we vanaf het begin al gauw een leuk clubje bij elkaar.

 

”Ze merkt hoe belangrijk het voor veel oudere buurtgenoten is om aan te sluiten. “We zien mensen hier al jaren wonen en nu pas de deur uit komen. Sommigen kende ik alleen van gezicht. Door De Derde Helft raak je met elkaar in gesprek en kun je wat voor elkaar betekenen.”

 

Via sportvrienden, buren en kennissen is de groep al flink uitgebreid. ”Als De Derde Helft er niet meer zou zijn, zou er een hele hoop wegvallen. Ouderen die het komen proberen zijn altijd enthousiast. Het is zoveel beter dan alleen thuis zitten!”

 

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van het Ouderenfonds? Meld je aan op de nieuwsbrief via ouderenfonds.nl of vraag ons gratis blad Goud aan via ouderenfonds.nl/goud of bel naar 088 344 2000.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland. We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om op een actieve manier ouder te worden. Daarom bieden we allerlei activiteiten aan.

 

 

nationaal-ouderenfonds

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!