Enkhuizen boeit!

Enkhuizen boeit!

Bewonder de schepen in de havens, wandel langs de talloze monumenten en grachtjes of kom tot rust tussen de eeuwenoude bomen die de vestingwal flankeren. Overal in Enkhuizen proeft u nog de sfeer van een rijk VOC-verleden.

 

In en rond Enkhuizen kunt u heerlijk wandelen, fietsen en natuurlijk… varen! Maar ook shoppers kunnen hun hart ophalen. Met volop variatie en leuke speciaalzaken is dat hier nog écht een verrassing.

 

Gaat u samen met kinderen op stap? Beleef dan een betoverend leuke dag in Sprookjeswonderland of laat u verrassen in het Zuiderzeemuseum. U kunt er zo veel leuke dingen doen en bekijken, dat een dag eigenlijk veel te kort is. De vele overnachtingsmogelijkheden in en rond Enkhuizen kunnen dan uitkomst bieden. Welk adres u ook kiest, u wordt altijd gastvrij ontvangen.

 

De kans is overigens groot dat u een gezellig evenement treft als u Enkhuizen bezoekt. Met alle spetterende, muzikale en unieke historische evenementen boeit Enkhuizen het hele jaar door.

Maak het mee in het Zuiderzeemuseum

Beleef met de hele familie een dag om nooit te vergeten. In het buitenmuseum staan ruim 140 historische huizen, winkels en werkplaatsen. Wandel door het vissersdorp, langs de stadsgracht, rond de kerk en dan over de dijk naar de haven. Speel samen Oudhollandse spelletjes, doe proefjes in het waterlab en schuif aan in de schoolbanken van toen. En vergeet het nieuwe waterdoepark Waterwerken niet; leuk voor kleine en grote kinderen!

 

Het Zuiderzeemuseum houdt ambachten levend. Bezoek vanaf 1 april 2017 in het buitenmuseum de werkplaatsen van onder meer de visroker, zeilmaker, touwslager, nettenbreier, smid, kuiper, stoker en mandenmaker. U zult ontdekken dat al dit handwerk vandaag de dag nog steeds waarde heeft. Steek zeker ook zelf uw handen uit de mouwen! In een speciaal voor dit jaar ontworpen paviljoen kunt u aan de slag met typische Zuiderzeematerialen. Iedereen kan hier haar of zijn creativiteit en ambachtelijke kwaliteiten ontdekken of verder ontplooien.
www.zuiderzeemuseum.nl

Sprookjeswonderland

Voor families met (klein)kinderen is Sprookjeswonderland een betoverend leuk dagje uit. Gluur binnen bij de huisjes van het Kabouterdorp, bezoek het kasteel van Violinde of maak samen met Vadertje Tijd een fantastische reis door de jaargetijden. Een treintje, dobberbootjes, kinderboerderij, speeltuin… In Sprookjeswonderland raken kinderen niet uitgekeken. Voor de echte durfals is er Schommelschip d’Avontuur of de Hekspeditie waarbij je een onvergetelijke reis met Heks Hupsakee maakt!
www.sprookjeswonderland.nl

Historische Driehoek

Een spannende tijdreis beleeft u als u per boot en stoomtram de historische driehoek Enkhuizen- Hoorn-Medemblik gaat ontdekken. Het museumschip “Friesland” vaart tussen Enkhuizen en Medemblik langs de prachtige kust van Westfriesland. Tussen Medemblik en Hoorn rijdt u met de Stoomtram over het platteland langs tulpenvelden en historische stationsgebouwen. In Hoorn kunt u de werkplaats bezoeken of de tentoonstelling met grote collectie bagage, authentieke seinen en seintoestellen bewonderen.
www.museumstoomtram.nl

Kies het ruime sop vanuit Enkhuizen

In de zomermaanden vertrekken maar liefst vier verschillen veerdiensten vanuit de havens van Enkhuizen. U kunt zelfs kiezen voor een zeilende veerdienst, een unieke ervaring! Vaar met de ‘Bep Glasius’ naar Stavoren of monster aan op ‘De Friesland’ voor een tocht naar Medemblik. Wanneer u naar Urk wilt varen zijn er twee mogelijkheden: topzeilschoener ‘Willem Barentsz’ zeilt in bijna drie uur naar Urk, met passagiersschip ‘De Zuiderzee’ bent u in 90 minuten aan de overkant van het IJsselmeer.

Stadswandeling

Enkhuizen is een stad waar hier en daar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Een stadswandeling zal u dan ook zeker verrassen! Het boekje ‘Stadswandeling Enkhuizen’ brengt u langs vele bijzondere plekken en bevat naast leuke wetenswaardigheden en mooie foto’s ook een plattegrond. U koopt het boekje voor € 3,95 bij VVV Enkhuizen e.o. (tegenover het NS-Station).
Voor een stadswandeling met een groep onder begeleiding van een gids kunt u bij de VVV een wandeling op maat reserveren. In de zomermaanden kunt u zich ook individueel aanmelden voor een wandeling onder leiding van een gids. Deze vinden plaats op zes woensdagavonden in juni, juli en augustus. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de VVV in Enkhuizen.
De Streek Enkhuizen ligt in het uiterste puntje van Westfriesland. Een streek vol historische steden, unieke vergezichten en typische lintdorpen. De prachtige omgeving leent zich uitstekend voor een mooie fiets, wandel- of vaartocht. De ligging aan het IJsselmeer trekt volop zwemmers, (kite)surfers en andere waterrecreanten. Samen met het vaarroutenetwerk door de polder, de uitgebreide fiets- en wandelpaden en de ligging aan de Westfriese Omringdijk zorgt dit voor volop mogelijkheden om eindeloos en veelzijdig te genieten. Uw fiets- of wandeltocht door de streek is prima te combineren met een bezoek aan Klimpark Streekbos, een gezellige theetuin of het Blote Voeten Pad in Bovenkarspel.

Evenementen

Enkhuizen boeit het hele jaar door. Hieronder vindt u een selectie van
evenementen die u de komende weken kunt verwachten.
Een complete en actuele agenda vindt u op www.enkhuizenboeit.nl.

 

14 mei Zuiderzee Klassiek Zuiderzeemuseum
20 mei Hobby- en Kunstroute Boerenhoek
9–11 juni Jazz Festival Enkhuizen
19 juni Lappendag
15 juli Zuider Havendijk Concert
15 juli Vlooienmarkt Snouck van Loosenpark
27-30 juli Westfriese Waterweek Enkhuizen

 

Op www.enkhuizenboeit.nl kunt u alvast een voorproefje nemen op de verrassingen van Enkhuizen.
Ook het magazine Enkhuizen Boeit staat boordevol leuke tips,
adressen en ideeën. Bij de VVV ligt een gratis exemplaar voor u klaar.

 

VVV Enkhuizen e.o., Tussen Twee Havens 1, Enkhuizen, 0228 – 31 31 64

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie