Erop uit met de BoodschappenPlusBus

Erop uit met de BoodschappenPlusBus

Eindelijk: weer samen op pad!

 

De BoodschappenPlusBussen mogen na lange tijd weer de weg op. Vrijwilliger Tycho Kloppenburg (70) is blij. “De eerste rit was zo fijn. We konden maar heel weinig en het was een klein ritje, maar daar was iedereen al zo gelukkig mee.”

 

Tycho is vrijwilliger bij de Plusbus033 in Amersfoort. Hij ging vroegtijdig met pensioen. “Toen ik over de eerste schok heen was wilde ik weer wat doen. Werken als chauffeur bij de bus bleek gewoon het allerleukste wat je kunt doen. Je bent niet alleen een chauffeur, maar je hoort echt bij het dagje uit.”

BoodschappenPlusBusKletsen

“De bus en de bestemming zijn bijna altijd van secundair belang. Het is het gezelschap dat belangrijk is, de mensen om mee te praten. Volgens mij maakt het niet uit waar we naartoe gaan, maar het is fijn om uit het raam te kijken en een keer de polder te zien in plaats van weer het huis van de overburen.”

“We gingen voor het eerst weer koffie drinken”

“Ik ben eindelijk weer mee geweest met de bus. Het was mijn 413e rit.” Mevrouw Boogaart (83) ging een tijd elke dag mee. “De chauffeur zei bij het thuisbrengen: ‘Volgens mij kan ik je laten zitten, want je gaat morgen weer mee.’ Omdat ik slecht ter been ben, is de bus heel belangrijk. Veel mensen om me heen zijn overleden en dan zit je maar thuis. Vorige maand gingen we voor het eerst weer koffie drinken. De chauffeur vroeg aan het eind: ‘Willen jullie gelijk naar huis of gaan we nog een ritje maken?’ Nou nog een ritje natuurlijk!”

“In de bus komen de verhalen”

Ook meneer Zinger (85) geniet weer van een uitje met de bus. “Ik kom weer onder de mensen en dat heb ik echt enorm gemist. Normaal zeg ik niet zoveel, maar in de bus komen er automatisch verhalen uit mijn mond. Ik ben Floortje Dessing niet, maar ik heb ontzettend veel gereisd en ben naar het noordelijkste plekje van de aarde geweest. Het was de langste reis die ik ooit gemaakt heb. Ik heb nu geen zin meer om zo ver te gaan. Daarom ben ik zo blij dat ik met de reisjes van de bus mee kan.”

 

Wilt u ook gezellig samen op pad? Kijk op ouderenfonds.nl/boodschappenplusbus en zoek een BoodschappenPlusBus bij u in de buurt.

BoodschappenPlusBus

• In meer dan 100 gemeentes in Nederland
• Dagelijks op pad
• De bus haalt u op en brengt u thuis
• Samen met vrijwilligers
• Rondrit, lunch of naar supermarkt, museum of strand

 

 

nationaal-ouderenfonds

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!