Fiets en Wandelbeurs 2023 boordevol inspiratie

Fiets en Wandelbeurs 2023 boordevol inspiratie

Nieuwe routes, bestemmingen én… nieuwe ontmoetingen. De komende Fiets en Wandelbeurs op 24, 25 en 26 februari in Jaarbeurs in Utrecht biedt volop inspiratie voor het nieuwe seizoen. Duitsland staat als themaland extra in de schijnwerpers tijdens deze editie.

 

Fietsen en wandelen zijn populairder dan ooit. Vele actieve vakantiegangers zullen ook in 2023 weer op pad gaan in binnen- en buitenland. En elk jaar is dit groeiende fiets- en wandellegioen op zoek naar nieuwe ervaringen, routes en ontmoetingen.

Ontdek themaland Duitsland

Themaland Duitsland heeft prachtige natuurlandschappen en biedt eindeloze mogelijkheden voor actieve en ook duurzame vakanties. Met 16 nationale parken, 16 UNESCO-biosfeerreservaten en 106 natuurreservaten kent het land een grote afwisseling aan flora en fauna. Voor actieve vakantiegangers is het een topbestemming, die je via 300.000 km aan wandelpaden en 76.000 km aan fietsroutes kunt verkennen.

 

Daarnaast is Duitsland dichtbij. In minder dan 4 uur sta je al midden in de Duitse natuur. Door te voet, met de fiets, trein of bus te reizen, beperk je je ecologische voetafdruk. Als bestemming heeft Duitsland alles in huis voor een bijzondere en duurzame vakantie. Zo besteden veel hotels aandacht aan het milieu. Kampeer je liever? Er zijn tal van leuke (eco)campings in de natuur. In het Themaland Paviljoen op de beurs kun je kennismaken met de vele fiets- en wandelmogelijkheden bij onze oosterburen.

Fiets en WandelbeursVerrassende routes

Uiteraard ontbreken overige prachtige fiets- en wandelroutes niet in Jaarbeurs. Genieten van een zonsondergang na een wandeltocht door de Catalaanse bergen, ontspannen freewheelen langs Franse rivieren of fietsen over de vele Deense eilanden: het is maar een greep uit het aanbod. Of maak kennis met tientallen prachtige fiets- en wandelroutes die overal door Europa slingeren.

Infomarkten

Mensen ontmoeten doe je bij uitstek op de info-markten, waar tientallen vrijwilligers klaarzitten om al je vragen te beantwoorden. Welke tent past bij een rugzaktocht, wat zijn de mooiste routes, hoe zit het met overnachten onderweg? De beste tips vind je niet op internet, maar krijg je in een persoonlijk gesprek met deze liefhebbers. Ook is er volop informatie over pelgrimsreizen en de routes naar bedevaartsoorden als Santiago en Rome.

Fiets en WandelbeursOutdoor en lezingen

Snuffel ook eens rond in de stands van outdoormerken. Wandelschoenen kun je prima uittesten op het wandelparcours. Of volg bijvoorbeeld een workshop hangmatkamperen of ‘navigeren met de smartphone’. Het lezingprogramma van de beurs telt tientallen presentaties en dompelt je onder in de avonturen en belevenissen van tientallen ervaren fietsers en wandelaars.

Extra korting voor lezers

Lezers van de Seniorenwijzer profiteren van 5 euro korting in de voorverkoop (t/m 23 februari), via deze link: www.fietsenwandelbeurs.nl/ticketshop/sw. Een ticket voor de beurs geeft ook toegang tot E-bike Xperience in Jaarbeurs, het grootste e-bike-testevent van Nederland.

Meer informatie

website Fiets en wandelbeurs

 

 

Fiets en Wandelbeurs

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!