Fiets en Wandelbeurs 2024 boordevol inspiratie

Fiets en Wandelbeurs 2024 boordevol inspiratie

Fietsen en wandelen, natuurlijk!

 

Ontdek op de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht (23, 24 & 25 februari) een wereld aan fiets- en wandelmogelijkheden, bekijk het nieuwste outdoormateriaal en test de mooiste fietsbolides en e-bikes.

 

POLEN THEMALAND

Themaland van het event is dit keer Polen. Het land telt 23 nationale parken en bijna een derde van het oppervlak bestaat uit bos. De natuur is in Polen nooit ver weg en dat is iets waar fietsers en wandelaars volop van profiteren!

Fiets en WandelbeursFIETSEN IN POLEN

In de afgelopen jaren heeft Polen zich op de fietskaart gezet met nieuwe routes. De Green Velo is 2.000 km lang en voert je langs de mooiste plekjes van vijf provincies in Oost-Polen. Ook wordt er hard gewerkt aan de Velo Malopolska, een fietsnetwerk van 1.000 km aan gemarkeerde paden in de regio Klein-Polen.
Enkele honderden kilometers zijn al klaar en een deel daarvan – de Velo Dunajec – wordt al beschouwd als een van de mooiste fietsroutes in Polen. Aan de kust is het traject van de EuroVelo 13, ofwel Iron Curtain Trail, in ontwikkeling. Een echte aanrader is de kustroute Velo Baltica, onderdeel van de EuroVelo 10, die overwegend over fietspaden gaat.

WANDELEN IN POLEN

Wandelliefhebbers vinden in Polen in totaal zo’n 80.000 km aan gevarieerde wandelroutes. Verreweg de meeste zijn uitgezet in het zuiden van het land, waar het berglandschap domineert. Hier vind
je ook de langste wandelroute van Polen – de Beskiden Wandelroute (500 km), de op een na langste van Polen – de Sudeten Hoofdroute en de onlangs geopende The Loop. Liefhebbers van kustwandelingen kunnen kiezen voor een kustroute die door twee noordelijke regio’s loopt – Pommeren en West-Pommeren. Daarnaast zijn er in Polen ook talloze thematische wandelroutes, waarvan de Adelaarsnestenroute misschien wel de populairste is.

FIETSPARCOURS

Je kunt de mooiste fietsreisbolides, e-bikes en speedpedelecs testen op het grote fietsparcours, dat door twee hallen loopt. Alleen op die manier kun je uitvinden welke bike het beste bij je past. Bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs hebben ook toegang tot de E-bike Challenge.

LEZINGPROGRAMMA

In het uitgebreide lezingprogramma vertellen ervaren reizigers over hun fiets- en wandelavonturen. In de zaal van Themaland Polen komen de mooiste fi ts- en wandelroutes van dat land aan bod.

Meer informatie

website Fiets en wandelbeurs

 

 

Fiets en Wandelbeurs

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!