Fietsen in Valencia

Fietsen in Valencia

Valencia is een stad is die je heerlijk kunt verkennen op de fiets. Heb je de smaak te pakken: ook langs de kust liggen mooie fietsroutes. En heb je redelijke fietsbenen, dan kun je vanuit Valencia onvergetelijke fietstochten maken in de wijde omtrek en zelfs de bergen in.

Te voet of met de fiets

Het kan niet missen. Bij alles wat de stad Valencia aan verrassends te bieden heeft, horen ook de grote en kleine fietsverhuurbedrijven. Dat is maar goed ook. Valencia leent zich ervoor de stad – en omgeving – op de fiets te verkennen. Er zijn steeds meer fietspaden en de binnenstad is verkeersluw. Een goede ontwikkeling. Het oude centrum met zijn smalle straatjes bijvoorbeeld, ontdek je gemakkelijker per fiets dan op vermoeide wandelaars-voeten.

 

valencia

 

Dwars door Valencia gaat een park dat is aangelegd in de voormalige bedding van een rivier, de Turia. Het park is zo’n 14 km. lang. Te voet al gauw drie uur, maar op de fiets een stuk sneller. Er liggen prima fietspaden, dus je fietst er heel ontspannen. Aan de vroegere monding van de Turia ligt de zogeheten Stad van Kunst en Wetenschappen, met de hypermoderne bouwwerken van Calatrava. In het Turia-park kom je ook langs een speeltuin met een gigantische Gulliver. De slapende reus is voor kinderen één grote uitdaging om te klimmen en te klauteren. Dat mag. Want dat is nu juist de bedoeling.

 

Je kunt – net als ooit een nieuw aangestelde Nederlandse ambassadeur in Spanje – een fietstocht door Valencia maken met een Nederlandse gids: Fleur. Zij woont al zolang in Valencia dat zij zich met recht ‘een local’ kan noemen. Van haar hand zijn ook twee aanraders als je naar Valencia gaat: het gidsje Time to Momo Valencia en het boek ‘Valencia, hoogtepunten uit de stad en regio’. Dus reken maar dat je veel wetenswaardigs te horen krijgt.

valenciaFietsen door rijstvelden

Bij Valencia denk je natuurlijk aan sinaasappels. Maar ten zuiden van Valencia kun je dwars door rijstvelden fietsen, over dijkjes en landbouwweggetjes. Al eeuwenlang namelijk wordt daar rondom het Albufera-meer rijst verbouwd. En als je wil, kun je ook door sinaasappelboomgaarden fietsen. Fietsen rondom Valencia is makkelijk. Je hebt (nog) geen last van grote hoogteverschillen. Het gebied ligt zo goed als helemaal op zeeniveau. Ben je niet bang voor wat hoogtemeters of huur je een e-bike, dan kun je op enige afstand van Valencia de bergen in om te genieten van fraaie vergezichten.

Fietsen en meer

Je hoeft het overigens niet bij fietsen te laten. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een sinaasappelboomgaard. Wat zou je denken van een boottocht op het Albufera-meer? Ben je een vogelliefhebber, dan kun je eventueel mee met een deskundig begeleide vogelexcursie. Zou je willen leren hoe je paella moet maken, – je bent tenslotte in Valencia, de bakermat van de paella -, ook dat kan. En voor heel sportieve types bestaat de mogelijkheid een kanotocht te maken over de Jucar-rivier of op het bergmeer van Tous.

 

En Valencia is goed bereikbaar per trein, bus, eigen auto en vliegtuig. Ook wat dat betreft is zijn er veel mogelijkheden.

Meer info

https://www.fitinvalencia.com/
https://www.spainishtravel.com/

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!