Veilig blijven doortrappen

Veilig blijven doortrappen

Met het project Doortrappen helpt de Fietsersbond je om langer, plezieriger én veiliger te fietsen. Doortrappen motiveert je om actief te blijven en Doortraproutes te fietsen, deel te nemen aan fietsclubs of een driewielfietsontdekdag bij te wonen.

 

Fietsen helpt om langer gezond, sociaal en zelfredzaam te blijven. Het project Doortrappen, dat de Fietsersbond in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uitvoert, biedt ondersteuning om je gezondheid te verbeteren, langer door te kunnen fietsen of om eenzaamheid tegen te gaan. Zo wordt binnen de gemeente een fietsclub opgezet, die met begeleiding van een fietsdocent regelmatig recreatief gaat fietsen met elkaar. Samen beleef je meer fietsplezier.

 

Tijdens een Driewielfietsontdekdag kun je uitproberen of een driewielfiets iets voor jou is. Misschien heb je al jaren niet meer gefietst of autogereden. Of wil je langer doorfietsen, maar lukt dat niet meer op een tweewieler. Een driewielfiets kan veel waarde van leven teruggeven, zoals mobiliteit, vrijheid en onafhankelijkheid.

fietsersbondBrede paden

Doortraproutes zijn comfortabele en mooie fietsrondjes van 20-25 km. De routes gaan zo veel mogelijk over ruime paden, rustige wegen, overzichtelijke kruispunten en kennen weinig obstakels. Alle routes zijn gemaakt door vrijwilligers van de Fietsersbond. Tientallen fietsers hebben de routes getest op aantrekkelijkheid en veiligheid. Daarbij is speciaal gelet op de wensen en behoeftes van oudere fietsers. Bijvoorbeeld brede fietspaden, afgeschuinde stoepranden, veilige oversteekplaatsen en goed, glad wegdek. Uit een enquête blijkt dat de helft van de fietsers drukke dorps- of stadscentra mijdt. Tegenliggers op een smal fietspad ervaart 45 procent als lastig. Daar is dus rekening mee gehouden bij het uitstippelen van de routes. Terwijl ze alsnog langs mooie bezienswaardigheden komen, van natuurgebieden tot monumenten en musea.

 

Zoek op fietsersbond.nl/doortraproutes een leuke route uit en ga op pad!

 

Foto’s: Gert-Jan Warrink

 

 

Fietsersbond

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!