Flevoland, duidelijk anders

Flevoland, duidelijk anders

Flevoland, gemaakt door en voor mensen

 

Je moet maar durven, een hele provincie opbouwen uit het niets. Toch is Flevoland zo ontstaan: man made land, dik vier meter onder zeeniveau, beschermd door kilometers dijk. En Flevoland is nooit af. Dat komt door die twintigste-eeuwse grond onder de voeten. Dat doet iets met de mensen die hier wonen. Nergens is meer ruimte voor nieuwe ideeën dan hier. Want Flevolanders weten:
the sky is the limit.

Gewoon dóén

De drie polders van Flevoland vormen samen het allergrootste stuk man made land ter wereld. De eilanden die al in de Zuiderzee lagen (Schokland en Urk) zijn bij de inpoldering opgenomen in het nieuwe land. Hier ontstaan dingen die ergens anders ondenkbaar zijn. Zoals een schaatsbaan van drie kilometer kunstijs, zo maar in de open lucht. Om de wind te breken, bouwen we gewoon windmolens. En moet er een dijk versterkt worden, dan doen we dat op een heel nieuwe manier.

flevoland Bedacht land, wild land

Alles is aan de tekentafel ontstaan. De strakke landbouwgronden. De rechte wegen. De vaarten. En ook de natuur. De bedachte natuurgebieden zijn wilde polder geworden. Bijvoorbeeld het grootste wetlandgebied in het Nationaal Park Nieuw Land of het grootste aaneengesloten loofbos van Nederland, Het Horsterwold. In het weidse water dat Flevoland omringt maken we nu de Marker Wadden. Zo trekken we meer vissen en vogels naar het Markermeer. We zien dat daar de natuur nu al haar eigen gang gaat.

Groene idealen

Als de tulpen- en koolzaadvelden bloeien, kleurt Flevoland kakelbont. Ons local food gaat de hele wereld over. En tussen de velden realiseren mensen hun idealen. Bijvoorbeeld door het maken van eigenzinnige en soms zelfs eetbare landgoederen. Wat we willen, maken we zelf. Zo doen we dat in Flevoland.

100% nu

Niet één landschap in Nederland ademt zo de twintigste eeuw als Flevoland. De eigentijdse poldersteden zijn deels architectuurmusea, waar wereldberoemde architecten als Rem Koolhaas aan meebouwden. Experimentele designers laten hun werk hier zien. En nergens ter wereld kun je op één dag zoveel spectaculaire landschapskunst ontdekken. Je vindt onze beroemde landschapskunstwerken op verrassende plekken. Midden in het landschap. Objecten die helemaal opgaan in de omgeving. Perfect gebruik makend van de ruimte van het landschap. Gemaakt door wereldberoemde kunstenaars als Daniel Libeskind, Robert Morris en Richard Serra. En er komen nog steeds kunstwerken bij. Want ontwikkelen zit nou eenmaal in de genen van de Flevolander. En nergens is méér ruimte voor nieuwe ideeën dan in Flevoland.

flevolandFlevoland, onvergelijkbaar land

Flevoland, op de bodem van de vroegere Zuiderzee, lijkt op niets dat al bestaat. Flevoland is duidelijk anders. Toch herken je dat meteen als je de provincie binnenrijdt. De heldere lijnen, die ruimte, dat moderne; dit kan alleen maar Flevoland zijn.

Wandelen door weer en wind

Trek je wandelschoenen aan en loop langs het Flevolandse water. Over dijken, door bossen en langs uitgestrekte akkers. Vergeet onderweg niet om je heen te kijken. Naar prachtige vergezichten. Ontdek eeuwenoud erfgoed. En moderne architectuur. In Flevoland kun je heerlijk wandelen.

Attracties & Musea

Flevoland telt verschillende attracties en musea voor jong en oud. Met thema’s als geschiedenis, veiligheid, shopping, water, wind tot vliegtuigen. Van Walibi Holland tot Luchtvaartmuseum Aviodrome, van Batavia Stad Fashion Outlet tot Batavialand en van Museum Schokland tot de Orchideeënhoeve. En dat is nog lang niet alles. Flevoland zal nooit vervelen.

Bijzonder overnachten

Laat je inspireren. In Flevoland vind je altijd wel een leuke plek om te overnachten. Er is enorm veel mogelijk. Het is er allemaal. Van camping tot hotel, van groepsaccommodatie tot vakantiehuis, in een B&B of met je boot in de jachthaven. Zo kun je slapen in een boom op 4 meter hoogte midden in de natuur. Of slaap net als en indiaan in een tipi, yurt of nomadentent. Dat zal je zeker

Meer info

www.visitflevoland.nl/najaar

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!