Gelijkvloers wonen of toch een huislift?

Gelijkvloers wonen of toch een huislift?

Alhoewel veel mensen al jaren in hun gezinswoning leven is het raadzaam om naar de toekomst te kijken en hierop tijdig te anticiperen. Er zijn vaak kleine dingen die goed zijn aan te passen, maar het hebben van meerdere etages lijkt soms het grootste obstakel in huis. Onnodig volgens Richard Vennik, directeur van Domicare en al 20 jaar gespecialiseerd in aangepast wonen!

Verhuizen

Van oudsher houden we ons bezig met woningaanpassingen voor mensen met een beperking. Maar tegenwoordig spreken we ook steeds meer ouderen die twijfelen over verhuizen naar een gelijkvloerse woning. In praktijk blijkt dit soms lastig en in sommige regio’s erg kostbaar. Daarbij komen dan nog de kosten van de verhuizing, stoffering en makelaarskosten.

huisliftWat heb je nodig?

Kleine aanpassingen kun je vaak zelf doen, het plaatsen van steunbeugels is niet moeilijk en een nieuwe badkamer was misschien sowieso al gepland. De belangrijkste aanpassingen die je mee zal maken is ervoor zorgen dat je je veilig in de woning kunt verplaatsen, ook met een rollator of rolstoel. ‘’Dit is dan ook precies waarom klanten vragen om onze expertise’’, aldus Richard Vennik.

 

Vaak moeten deuren worden aangepast en moet er meer bewegingsvrijheid worden gecreëerd. Sowieso moet je zorgen voor minder obstakels bij zowel het binnengaan van de woning als in de woning zelf. Hiervoor bieden plateauliften of flexibele trapjes, die automatisch in een plateaulift veranderen, prima oplossingen. Hoger gelegen verdiepingen kunnen prima worden bereikt door installatie van een huislift. Je profiteert dan meteen van de luxe van een lift en vergroot vaak zelfs de waarde van je woning; ‘’zuilen met de wasmand over de trap behoort definitief tot het verleden’’.

 

Ook in zeer kleine woningen lukt het ons om een huislift te plaatsen, hiervoor bieden we unieke liften die gemakkelijk kunnen worden geplaatst zonder schacht of liftput.

Afweging

Voor een weloverwogen beslissing zou je de volgende vragen moeten beantwoorden:
• wil ik in mijn huidige woning blijven?
• welke aanpassingen heb ik dan nodig?
• Welke impact heeft dat op mijn woning?
• En wat is eigenlijk goedkoper, aanpassen of verhuizen?

 

Mocht je veel plezier hebben van je huidige woning dan zou het zonde zijn om te verhuizen naar een gelijkvloerse woning als dit niet hoeft. Laat je goed adviseren of de aanpassingen te realiseren en betaalbaar zijn, en bedenk dat de woning bovendien nog eens in waarde zou kunnen stijgen. Profiteer daarom van onze vrijblijvende adviezen, wij houden ons hier immers al jaren mee bezig!

 

 

Domicare

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!