Gespecialiseerde Fysiotherapie in Velp

Gespecialiseerde Fysiotherapie in Velp

Geriatriefysiotherapie

Veroudering is een natuurlijk proces, maar er is een steeds groter wordende groep ouderen die kwetsbaar wordt door de aanwezigheid van meerdere ziektes en/of beperkingen. De geriatriefysiotherapeut behandelt niet enkel op de aandoening, maar kijkt naar de persoon en het functioneren in zijn of haar omgeving.

 

Als geriatriefysiotherapeuten richten we ons op de behandeling van complexe zorg. Dit kan zowel in onze praktijk als in de thuis situatie. Het behouden en/of vergroten van zelfredzaamheid, het voorkomen van achteruitgang en de kwaliteit van leven zijn hierbij de uitgangspunten. Als geriatriefysiotherapeuten werken we nauw samen met o.a. de thuiszorg, ergotherapeuten, Psychologen, huisartsen, POH ouderenzorg, case managers, specialisten oudergeneeskunde, familie en mantelzorgers.

 

Waaraan kunt u denken bij geriatriefysiotherapie:
• Oefentherapie voor mobiliteit, kracht, balans, conditie en loopproblemen.
• Neurorevalidatie, bij Parkinson, ementie en CVA.
• Pijnklachten, bv artrose, osteoporose en reuma.
• Advies aan verzorgden, mantelzorgers bv als er problemen zijn bij til– en zorg momenten.

Gespecialiseerde FysiotherapieOncologiefysiotherapie

Als oncologiefysiotherapeut zien wij dagelijks de gevolgen voor patiënten van de medische behandeling van kanker. Chemotherapie, operaties, bestralingen (radiotherapie) of hormoontherapie kunnen veel bijwerkingen veroorzaken. Hierbij valt onder andere te denken aan vermindering van kracht en conditie, vermoeidheid, pijn, verminderde mobiliteit, maar ook lymfoedeem, littekenvorming en klachten van het zenuwstelsel komen voor. De gevolgen hiervan voor het dagelijks leven zijn groot, maar met de juiste fysiotherapeutische behandelingen positief te beïnvloeden.

De master oncologie fysiotherapeut

De masteropleiding tot oncologiefysiotherapeut zorgt ervoor dat je op wetenschappelijk niveau specialistische, patiënt specifieke zorg kan leveren. Wij behandelen en begeleiden patiënten tijdens verschillende fases in het medische traject. Patiënten die onder begeleiding trainen tijdens de chemotherapie blijken minder last van bijwerkingen te hebben. Ook jaren na de medische behandelingen geeft oncologiefysiotherapie nog positieve resultaten.

Goed om te weten

Palliatieve en terminale fase
Veel mensen weten niet dat zowel de geriatrie– als de oncologiefysiotherapeut veel kan betekenen voor mensen in de palliatieve en terminale fase. Zij kunnen in die fase pijnklachten verminderen, een goede lighouding in bed bepalen of ontspanning- en ademhalingsoefeningen geven.

Fysiotherapeutisch centrum Poos

Stationsstraat 32, 6881 WB Velp (gld)
Website: www.fysiopoosvelp.nl
Telefoon: 026-3635414
Email: info@fysiopoosvelp.nl

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!