Gezonde rolstoelkussens van Vicair

by TerraByte internet services | 09/01/2020 15:52

Een goed rolstoelkussen maakt écht het verschil!
Een rolstoel is soms de oplossing om mobiel te blijven, maar je moet daarin wel comfortabel en probleemloos kunnen zitten.

 

Als je problemen ervaart bij het zitten in je rolstoel kun je vaak terecht bij een therapeut.

 

“Ik ben Agnes, en als assistent van de ergotherapeut word ik vaak aangesproken wanneer er iemand zitproblemen heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan decubitus of verminderde rompbalans. Deze klachten meld ik bij de ergotherapeut en samen zoeken wij naar een oplossing. Sinds ik een cursus heb gevolgd bij de firma Vicair, ben ik geneigd om voor een kussen uit de Vicair collectie te kiezen. Je kan met de Vicair kussens goed de gewenste zithouding bewerkstelligen. Ook kunnen deze bij decubitus veel (ontlastend) comfort bieden. Wat ik helemaal fijn vind is dat je bij Vicair een kussen kunt proberen. Dit is niet alleen voor mij, maar ook voor de cliënt heel fijn. Ik ben dus fan van Vicair, de meesters in lucht.”

 

Agnes Schermer is assistent ergotherapeut en heeft vaak contact met mensen die niet lekker zitten in hun rolstoel. Zo ook meneer Delforge, hij zakte onderuit in zijn stoel en heeft een gevoelige huid. Ze koos ervoor om een Vicair Vector O2 via de probeerservice uit te proberen. Dat bleek een succes. Het onderuitzakken bleek verholpen en de roodheid van zijn huid is eafgenomen.

 

Na de succesvolle proefperiode is het kussen nu in zijn bezit en kan hij elke dag probleemloos en comfortabel zitten.

vicairWist je dat…

De mens niet gemaakt is om te zitten?
Als je naar het skelet van de mens kijkt, zit je eigenlijk met je hele gewicht op maar een paar puntige botten. Hierdoor komt er veel gewicht op die botten te staan en wordt het weefsel onder de botten als het ware platgeduwd.

 

We hierdoor constant moeten verzitten om onszelf comfortabel te houden?
Als we niet verzitten kunnen er pijnklachten ontstaan en zelfs huidbeschadigingen. Let maar eens op hoe vaak je zelf net weer even anders gaat zitten in je stoel of op de bank.

 

Wanneer je in een rolstoel zit, dat verzitten veel minder makkelijk gaat?
Mensen in een rolstoel kunnen verminderde spierkracht hebben én zijn vaak aan die ene rolstoel gebonden, waardoor ze alle activiteiten vanuit datzelfde zitsysteem moeten doen.

 

Je in een rolstoel kans hebt op doorzitplekken?
We noemen dit ook wel decubitus. Decubitus ontstaat door weefselvervorming. Hierdoor kan bijvoorbeeld op bepaalde plekken de doorbloeding stoppen en de huid beschadigd raken. Dit is pijnlijk en kan grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Zelf ook gratis en vrijblijvend een Vicair rolstoelkussen proberen?

Kijk voor de mogelijkheden op: vicair.nl/probeerservice[1].

 

 

Vicair[2]

 

 

Endnotes:
  1. vicair.nl/probeerservice: http://vicair.nl/probeerservice
  2. [Image]: http://vicair.nl

Source URL: https://www.seniorenwijzer.nl/gezonde-rolstoelkussens-van-vicair/