Gezondheidsvakanties voor senioren

Gezondheidsvakanties voor senioren

Voel u fitter, vitaler & gezonder

Meer en meer 50-plussers ontdekken het heilzame effect van een gezondheidsvakantie voor hun lichaam & geest. Kennen we in Nederland géén echte kuurtraditie, in de ons omringende landen is voor veel senioren een bezoek aan een kuuroord de normaalste zaak ter wereld en onderdeel van een bewuste, gezonde leefstijl. Een leefstijl die bijdraagt ouderdomsverschijnselen zoveel mogelijk een stap voor te zijn of te verminderen.

 

kuuroord seniorenIn een kuuroord krijgt u dagelijks behandelingen en oefeningen met als doel fitter en vitaler te worden, de mobiliteit en weerstand te vergroten, vermoeidheid te verminderen of overtollige kilo’s kwijt te raken. En dit allemaal professionele begeleid door een multidisciplinair team van deskundigen, die met hun kennis en kundige bijdragen aan een zo goed mogelijk resultaat.

 

Maar kuren biedt nog veel meer mogelijkheden: Wist u dat er ook kuuroorden zijn die speciale programma’s bieden voor vermindering van gezondheidsklachten als gevolg van (chronische) aandoeningen? Aandoeningen als reumatoïde artritis, artrose, fibromyalgie, de ziekte van Bechterew, rugklachten, jicht, osteoporose, hart- en vaatziekten of bijvoorbeeld astma. En dat men hiermee zeer goede resultaten behaalt, waardoor de kuurgasten voor langere tijd minder last van pijn, stijfheid en vermoeidheid hebben en zo hun levenskwaliteit weer toeneemt?

 

Betekent zo’n verblijf in een kuuroord alleen maar het volgen van een strikt dagelijks programma, terwijl er verder niets te doen of te beleven valt? Welnee, kuuroorden bieden tegenwoordig zoveel meer. Zo liggen kuuroorden veelal op schitterende locaties en kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen of bijvoorbeeld een excursie maken.
Bovendien beschikken ze over allerlei wellness voorzieningen. U kunt heerlijk relaxen in thermale bassins met massagestralen en jacuzzi’s, gebruik maken van sauna’s, even bijkomen met een kopje thee in een sfeervolle relaxruimte of naar de beauty studio gaan om uzelf lekker te laten pamperen met een gezichts- of lichaamsbehandeling.

 

Vooral de landen in Midden- en Oost Europa kennen een kwalitatief hoogwaardige kuurtraditie. Kuren is daar zelfs een integraal onderdeel van de reguliere gezondheidszorg en actief gestimuleerd vanuit de overheid, verzekeraars en zelfs bedrijfsleven. In Nederland zijn er een aantal verzekeraars die kuurreizen vergoeden (voornamelijk bij bepaalde vormen van reuma en psoriasis). Ook is het de moeite waard om een belastingadviseur te raadplegen naar de mogelijkheden van fiscale aftrekbaarheid.

Kuurreizen: voor elk wat wils

Fontana Travel is al meer dan 35 jaar de Nederlandse reisspecialist in vitaliserende gezondheidsvakanties. Vanaf dag één houden we ons alleen hiermee bezig, waardoor we een grote kennis en expertise hebben opgebouwd. Zo zorgen wij ervoor dat u het maximale uit uw gezondheidsvakantie haalt.

Groepsreizen of individuele kuurreizen

Veel van onze 50-plus gasten kuren met één van onze groepsreizen. Niet alleen zijn deze aantrekkelijk geprijsd en gelden er speciale aanbiedingen, maar ook word u 24/7 professioneel begeleid door onze ervaren Nederlandstalige hostessen. En juist die begeleiding vinden veel van onze gasten zo fijn. Immers, onze hostessen kennen de bestemming door en door, helpen u snel wegwijs te maken en zorgen zo dat u onbezorgd van uw kuurvakantie geniet.

 

Bovendien biedt een groepsreis de mogelijkheid om leuke, nieuwe contacten op te doen, ervaringen uit te wisselen of gezamenlijk excursies te maken. En ook belangrijk: al reist u per groep, na uw dagelijkse kuurbehandelingen bent u geheel vrij in u doen en laten en bepaalt u lekker zelf waar u wel of geen zin in heeft.

 

Kiest u liever voor een individuele kuurreis, dan reist u per vliegtuig of eigen vervoer naar de bestemming. Wij regelen dan alles voor u, zodat u zelf van een heerlijke, onbezorgde kuurvakantie kunt genieten.

 

Voor meer informatie en advies over kuren en onze bestemmingen:
http://fontana-travel.nl of bel ons via 026-4425847.

Reacties

Wij horen graag van u

1 reactie

  1. Reageer november 20, 11:54 #1 Annamieke van Lith

    Beste organisatie
    Graag wil ik wat meer info omtrent uw kuurvakanties voor senioren met longklachten. Voor minimaal een maand.
    MVG