Nieuwe app laat zien  wie uw naaste is én was

Nieuwe app laat zien wie uw naaste is én was

Heeft uw naaste dementie? Dan zal hij of zij langzamerhand belangrijke momenten en herinneringen vergeten. Als partner, kind of andere geliefde wilt u juist graag laten zien wie uw naaste is én was. Ook wanneer uw naaste dat zelf niet meer zo goed kan vertellen. Daarom heeft Alzheimer Nederland de gratis app ‘Dat ben ik’ ontwikkeld. Met de app verzamelt u eenvoudig verhalen en herinneringen voor en over uw naaste. Zo vergeet niemand wie uw naaste is en kunnen bekenden en zorgmedewerkers makkelijker een gesprek starten.

Altijd een gespreksonderwerp bij de hand

‘Waar zullen we het over hebben?’, is een veelgehoorde vraag van iedereen die met dementie te maken heeft. Gesprekken worden lastiger, zeker als mensen niet goed weten wat uw naaste leuk vindt of heeft meegemaakt. Door de app ‘Dat ben ik’ te vullen met persoonlijke foto’s, filmpjes, verhalen en tips, hebt u altijd een onderwerp bij de hand om met uw naaste over te praten. U kunt de verhalen in de app delen met familie, vrienden en zorgmedewerkers. Zo kunnen zij de verhalen en beelden ook gebruiken in het contact met uw naaste.

Alzheimer appWaarom deze app?

De bedenker van de app ‘Dat ben ik’ is Robin van Otterdijk. Het idee ontstond toen hij zijn opa met dementie bezocht. Tijdens hun gesprekken gebruikte hij foto’s uit de tijd dat zijn opa Olympisch sporter was en op het erepodium stond. Deze gebeurtenissen herinnerde opa zich als de dag van gisteren.

 

Robin: ‘Je weet vaak niet wat mensen met dementie nog weten of wat ze meegemaakt hebben, dus moet je zelf met verhalen komen waarop de mensen kunnen inhaken. Via de app kan je gepersonaliseerde gespreksonderwerpen creëren aan de hand van beelden, video’s en verhalen.’

 

Mantelzorger Vanja beaamt dat: ‘Een geweldige app vind ik ‘Dat ben ik’! Eenvoudig in gebruik en zeer praktisch om informatie voor/over de persoon met dementie te bundelen en makkelijk op te roepen.’

Download de gratis app en begin meteen

‘Dat ben ik’ is gratis te downloaden in de App Store en Google Play. U kunt de app gebruiken op uw mobiele telefoon of tablet. Na het registreren kunt u meteen aan de slag met het vullen van de app. Laat u inspireren door de voorbeelden die al in de app staan en maak zelf gespreksonderwerpen aan. Nodig vervolgens bekenden uit om meer herinneringen te delen. Zo maakt u samen weer écht contact met uw naaste.

Wilt u meer informatie?

Ga naar dementie.nl/dat-ben-ik. U leest er hoe de app werkt en kunt de app meteen downloaden.

 

De app ‘Dat ben ik’ is een samenwerking van Alzheimer Nederland, SAP en Proxcellence, naar het idee van Robin van Otterdijk.
Voor het realiseren van de app kreeg Alzheimer Nederland een bijdrage van Stichting Den Brinker.

 

 

Alzheimer Nederland

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!