Grootscheepse verbouwing en renovatie Schouwenhove nadert voltooiing

Grootscheepse verbouwing en renovatie Schouwenhove nadert voltooiing

Leiden – Eind december 2021 gaat bij Serviceflat Schouwenhove de vlag uit: na een voorbereidingstijd van twee jaar en een verbouwingsoperatie van ruim anderhalf jaar zit de renovatie erop. Het gebouw is klaar voor de toekomst: alle openbare ruimtes zijn aangepakt, zowel binnen als buiten en er zijn nieuwe liften gekomen. Ook is er fl ink geïnvesteerd in duurzaamheid.

 

Het gebouw was na 45 jaar intensief gebruik wel toe aan een rigoureuze ingreep. Annelies de Koning, aangetreden als directeur in 2014, zag zich met het bestuur al een paar jaar later voor de keuze gesteld: was het tijd om te slopen of kon het pand aangepast worden aan de eisen van vandaag? Het gebouw was goed onderhouden en constructief in goede staat en het werd daarom het tweede.

Verbouwen en verduurzamen

Vanaf het begin zette de directeur in op verduurzaming, dus dat was ook bij de verbouwing leidend. Daarnaast werd de bewoners en hun volwassen kinderen gevraagd om input. In de loop der tijd veranderen eisen en verwachtingen nu eenmaal.

 

Schouwenhove

 

“Toen Schouwenhove werd gebouwd, had nog niemand gehoord van een rollator, laat staan van een scootmobiel,” vertelt Annelies de Koning. Ook de fietsenstalling was daar niet op ingericht en de liften waren te klein. Dat is allemaal opgelost in de nieuwe situatie: er kwam een moderne scootmobiel- annex fietsenstalling en ruimere liften met spectaculair uitzicht op de wijde omgeving.

Meer ontmoetingsmogelijkheden

De bewoners wilden verder graag meer ontmoetingsmogelijkheden, vertelt de directeur, naast de recreatieruimte op de elfde verdieping.
“Ook aan die wens konden we tegemoetkomen. Niet alleen met een coffeecorner bij de entree, maar ook met meer groen en zitgelegenheid op het voorterrein. Je zou bijna vergeten dat dat ook nog steeds parkeerterrein is!”

Omdat er door corona veel activiteiten uitvielen, kon ook de recreatiezaal eerder dan gepland een stevige opfrisbeurt krijgen. De levensmiddelenwinkel in het pand is vernieuwd, de fysiotherapeuten kregen een eigen behandelkamer op de begane grond en de fi tnessruimte is aangepakt. Tot slot kreeg ook het back-officepersoneel nieuwe ruimtes.

Kroon op het werk

Voor Annelies de Koning is de renovatie van de openbare ruimten de kroon op haar werk. Sinds het begin van haar aanstelling is al 70 procent van de appartementen opgefrist, behangen en geschilderd en voorzien van nieuwe, goed ingerichte keukens.

 

De zeer hoge bezettingsgraad van de appartementen is het beste bewijs dat die aanpak aanspreekt. De directeur kijkt ernaar uit in het ‘nieuwe’ Schouwenhove belangstellenden rond te leiden. “Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

 

Voor senioren die comfortabel zelfstandig willen wonen in Leiden, veilig en van alle gemakken voorzien, is Schouwenhove nog steeds het beste adres. En nu ook weer het mooiste!”

Meer weten?

Op www.schouwenhove.nl vindt u alle informatie en filmpjes over het hele verbouwingstraject.

Afspraak maken?

Bel: 071- 531 20 21
e-mail: directie@schouwenhove.nl

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!