Infolijn Hart en Vaten

Infolijn Hart en Vaten

Waarom is mijn bloeddruk te hoog?
Is het echt nodig dat ik medicijnen slik om mijn cholesterol te verlagen?
Loop ik risico om een hartziekte te krijgen net als mijn vader?

 

Vragen die u misschien wel herkent, maar waarvoor u niet zo snel naar de huisarts gaat. En van uw kennissen krijgt u allerlei tegenstrijdige adviezen en meningen te horen, waarvan u niet weet wat u moet geloven. Ook op internet is niet altijd duidelijk welke informatie betrouwbaar is. Voor een betrouwbaar antwoord op uw vragen, kunt u terecht bij de Infolijn Hart en Vaten, de gezamenlijke informatielijn van de Hartstichting en de patiëntenvereniging De Hart&Vaatgroep.

hartstichtingWie zijn wij?

Bij de Infolijn Hart en Vaten werken 7 voorlichters, ieder met een andere (para)medische achtergrond. Onze informatie is gebaseerd op medische richtlijnen voor artsen, medische literatuur en wetenschappelijk onderzoek. Voor het beantwoorden van vragen maken we ook gebruik van de kennis van onze collega’s bij zowel de Hartstichting als De Hart&Vaatgroep. We zijn echter geen behandelaars. Wij kunnen en mogen geen diagnose stellen of u adviseren over bijvoorbeeld uw medicijngebruik. Bij de Infolijn hebben we wel algemene medische informatie en we kunnen u uitleg geven over aandoeningen, onderzoek of behandeling.

Welke vragen beantwoorden we?

U kunt alle vragen die te maken hebben met het hart, bloedvaten, beroerte, risicofactoren, of gezonde leefstijl stellen. Maar ook met vragen over reanimatie, burgerhulpverlening, het werk van de Hartstichting of De Hart&Vaatgroep kunt u bij ons terecht. Wij beantwoorden uw vraag indien mogelijk zelf of we kijken of we u door kunnen verwijzen. Elk jaar beantwoorden wij duizenden vragen.
U kunt een vraag stellen omdat u ongerust of onzeker bent, u een praktische vraag heeft, of bevestiging, steun of een luisterend oor zoekt. U wilt zich voorbereiden op het gesprek met de arts, met iemand ‘sparren’ of u bent op zoek naar lotgenotencontact. Kortom, u heeft een vraag en wij willen u graag helpen.

Wat doen we nog meer?

De Hartstichting en De Hart&Vaatgroep vinden het belangrijk dat iedereen goede zorg krijgt. Daarom werken we mee aan het ontwikkelen van keuzehulpen voor bijvoorbeeld nieuwe hartkleppen of de behandeling van aneurysma’s.

Heeft u een vraag over goede vaatzorg of spataderzorg? De Hart&Vaatgroep geeft jaarlijks het Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk uit. Deze keurmerken geven inzicht in de kwaliteitsverschillen tussen zorginstellingen, zie www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg.

Hoe kunt u ons bereiken?

De Infolijn Hart en Vaten is telefonisch te bereiken op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur, het telefoonnummer is: 0900 3000 300.
Een e-mail sturen kan ook: infolijn@hartstichting.nl.

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!