Heeft u last van angst of dwangklachten?

Heeft u last van angst of dwangklachten?

U bent niet de enige. Naar schatting 1,2 miljoen Nederlanders heeft op dit moment last van angst- en/of dwangklachten. Veel mensen met deze problemen voelen zich eenzaam. De Angst, Dwang en Fobie stichting is dé patiëntenorganisatie door en voor mensen met een angst- of dwangprobleem. We geloven in de kracht van verbinding met lotgenoten, zodat je voelt dat je niet de enige bent. Onze vrijwilligers zijn allemaal ervaringsdeskundig.

 

‘Ik dacht verschrikkelijke dingen. Bijvoorbeeld dat ik de mensen om me heen iets zou aandoen. Zo erg. Daarom moest ik mezelf straffen. Met ingewikkelde berekeningen, reeksen getallen. Niemand wist het. Bij de ADF stichting kan ik erover praten. Ik hoef niets uit te leggen. Ik word begrepen.’ (Pieter)

 

We organiseren activiteiten voor ontmoeting, kennisdeling en belangenbehartiging. Wij streven naar meer openheid over en meer begrip voor angst- en dwangklachten. Samen met behandelaren, patiënten en naasten werken we aan de emancipatie van mensen met angst- en dwangklachten.

Ons aanbod:
dwangklachtenTelefonische hulpdienst

Van maandag t/m vrijdag zijn we van 9.00 tot 13.30 uur bereikbaar op het telefoonnummer 0343 753 009. Onze ervaringsdeskundige vrijwilligers zitten klaar om te luisteren naar uw verhaal, tips te geven voor het dagelijks leven of met u mee te denken over mogelijkheden voor behandeling bij u in de buurt. De telefonische hulpdienst is ook bereikbaar voor advies aan naasten en professionals.

Online en offline gespreksgroepen

In het hele land, maar ook online zijn gespreksgroepen van de ADF stichting actief: informele bijeenkomsten waar je in contact komt met mensen die dezelfde problemen hebben. De leiding is in handen van goed opgeleide ervaringsdeskundigen. OCDcafé en de BibberBar zijn twee online lotgenoten initiatieven die steeds meer uitbreiden momenteel. Verder organiseren we ook wandelingen voor lotgenoten.

 

‘Hé, die leuke man … ook hier? En die mooie jonge vrouw … zou zij ook …? Nee, dat kan toch niet. Ze zien er allemaal heel ‘normaal’ uit”. Dat was mijn eerste indruk jaren geleden toen ik voor het eerst deelnam aan een groep van de ADF stichting.’ (Annelies)
(Online) Thema-avonden en trainingen

 

Met regelmaat organiseren wij thema-avonden, bijvoorbeeld over nieuwe behandelmethodes. Ook ontwikkelen wij in samenwerking met psychologen interessante trainingen en workshops.

Donatie

Ons advies is gratis. Iedereen kan bij ons terecht voor contact, hulp en advies. Bijna honderd vrijwilligers zetten zich in voor mensen met angst en dwangklachten. Voor een klein bedrag per jaar steunt u ons al bij het ontwikkelen van onze activiteiten. Met uw bijdrage kunnen we niet alleen u helpen, maar ook opkomen voor de belangen van de mensen die geen donatie kunnen missen. Doet u mee?

 

Help mee – adf stichting
(powered by e-captain.nl)

 

Op onze website www.adfstichting.nl vind u meer informatie over angst- en dwangklachten en over alle activiteiten die we organiseren. Als u nog vragen heeft kunt u ons bellen op 0343 – 518080 , of een e-mail sturen naar info@adfstichting.nl.

 

 

adf stichting

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!