Herfst  en winter  in Enkhuizen

Herfst en winter in Enkhuizen

Kom lekker een frisse neus halen en ontdek de schoonheid van Enkhuizen; wandel over de vestingwal, door de pittoresk verlichte straatjes van de Boerenhoek en ’t Suud (de oude vissersbuurt), langs de talloze monumenten en grachtjes. Overal in Enkhuizen proeft u nog de sfeer van de Gouden Eeuw en een rijk VOC-verleden. Loop vooral ook over de oude zeemuur en blijf daar even staan om van het weidse uitzicht over het IJsselmeer te genieten. In de vroege ochtend is het benevelde meer ademloos mooi, ’s avonds kunt u met helder weer de lichtjes van Friesland zien schitteren.

 

Waar het in de lente en zomer bruist van activiteiten en gezelligheid, heerst er in de herfst en winter een prettige rust in Enkhuizen. Toch valt er ook in deze maanden genoeg te beleven.

 

In en rond Enkhuizen kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Maar ook shoppers kunnen hier hun hart ophalen. Met volop variatie en leuke speciaalzaken als Het Coffy-Huys, Tierlantijn Wonen en Wol in Enkhuizen is dat in Enkhuizen nog écht een verrassing. Gaat u samen met kinderen op stap? Beleef dan een betoverend leuke dag in Sprookjeswonderland of laat u verrassen in het Zuiderzeemuseum. Ook het interactief museum Sow to Grow is een bezoek zeker waard.
 

Een coronaproof dagje uit of weekendje weg? Dat kan prima in Enkhuizen!

 

In Enkhuizen zijn zo veel leuke dingen te doen en te bekijken, dat een dag eigenlijk veel te kort is. De vele overnachtingsmogelijkheden in en rond de stad kunnen dan uitkomst bieden. Welk adres u ook kiest, u wordt altijd gastvrij ontvangen.

EnkhuizenZee vol verhalen

Een van de beste plekken om een herfst- of winterdag aangenaam te besteden? Het Zuiderzeemuseum! In het binnenmuseum zijn prachtige vaste en wisselende tentoonstellingen ingericht. Dit jaar kunt u onder andere Zee vol verhalen en Kleren maken de vrouw bewonderen.

 

In de kerstvakantie is ook het buitenmuseum geopend. Onder de noemer Zuiderzien kunt u er de geheimen van de Zuiderzee ontdekken. Struin samen door het sfeervol verlichte buitenmuseum langs 25 bijzondere locaties en ontdek achter de ramen onalledaagse objecten en hun verrassende verhaal. Lekker ongegeneerd gluren bij de Zuiderzeeburen. Voor kinderen is er een leuke speurtocht waarbij mooie prijzen te winnen zijn.
 
Vooraf een ticket met datum en starttijd reserveren is noodzakelijk, zo kan iedereen veilig het museum bezoeken. Kijk ook voorafgaand aan uw bezoek nog even op de website van het museum voor de meest actuele informatie over openingstijden en maatregelen.
www.zuiderzeemuseum.nl

Beleef de betovering in Sprookjeswinterland

Voor families met (klein)kinderen is Sprookjeswonderland een betoverend leuk dagje uit. In december wordt het hele park omgetoverd tot Sprookjes-winterland. Het park is dan verlicht met duizenden sfeerlichtjes en lantaarns, de kabouters en sprookjesfiguren zijn in opperste feeststemming en op het plein prijkt een meters hoge kerstboom. Een fantastische belevenis voor alle leeftijden!
 
Sprookjeswonderland is tot en met 25 oktober dagelijks geopend, Sprookjes-winterland op 12 & 13 december en van 19 december 2020 tot en met 3 januari 2021. Op eerste Kerstdag en nieuwjaarsdag is het park gesloten.
 
Ook voor Sprookjeswonderland geldt:
reserveren door middel van online tickets is verplicht en kijk voor uw bezoek ook nog even op de website voor de meest actuele informatie.
www.sprookjeswonderland.nl

EnkhuizenSow to Grow

Midden in de historische binnenstad van Enkhuizen vindt u het interactieve museum Sow to Grow. Alleen al het pand, een oud weeshuis met goudleer behangen stijlkamers, is een pareltje.
In de naastgelegen kloostertuin en op het voorplein groeien bloemen, planten en kruiden. Wat er allemaal bij komt kijken om gezond en voldoende voedsel te creëren, kunt u binnen in het museum ervaren. Tot en met vrijdag 18 december kunt u hier ook een kijkje nemen bij de expositie Het stilleven in de fotografie. Aan deze tentoonstelling ging een fotowedstrijd met hetzelfde thema vooraf. Bezitters van de Museumkaart hebben gratis toegang.
Voor uw veiligheid en die van de vrijwilligers in het museum is vooraf reserveren en het dragen van een mondkapje verplicht.
www.sowtogrow.nl

 

Als u zo een hele dag op pad bent, heeft u vast trek gekregen. Enkhuizen barst van de gezellige restaurants en (eet-)cafés. Als deze vanwege corona-maatregelen gesloten moeten blijven, neem dan een kijkje op www.enkhuizenbezorgt.nl. Veel horecagelegenheden, waaronder Rijksmagazijn en Onder de Wester, bieden namelijk een uitstekende bezorg- en/of afhaaldienst aan. Lunch, tapas, coffee to go… het een nog lekkerder dan het ander!

 

Kom ook naar Enkhuizen en ontdek deze en nog heel veel meer aangename verrassingen.

 

Op www.enkhuizenboeit.nl kunt u alvast een voorproefje nemen op de verrassingen van Enkhuizen.
Ook het magazine Enkhuizen Boeit staat boordevol leuke tips, adressen en ideeën. Bij Holland House (Westerstraat 100 in Enkhuizen) ligt een gratis exemplaar voor u klaar.

 

Op onze site kunt u zien wat er op dit moment allemaal mogelijk is, en dat is meer dan u denkt! Kijk zelf maar:
www.enkhuizenboeit.nl

 

VVV Enkhuizen e.o.,
Tussen Twee Havens 1,
Enkhuizen,
0228 – 31 31 64

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie