Herfst en winter in Enkhuizen

Herfst en winter in Enkhuizen

De ideale bestemming voor een onvergetelijke stedentrip


Kom lekker een frisse neus halen en ontdek de schoonheid van Enkhuizen; wandel over de vestingwal, door de pittoresk verlichte straatjes van de Boerenhoek en ’t Suud (de oude vissersbuurt), langs de talloze monumenten en grachtjes. Overal in Enkhuizen proef je nog de sfeer van de Gouden Eeuw en een rijk VOC-verleden. Loop vooral ook over de oude zeemuur en blijf daar even staan om van het weidse uitzicht over het IJsselmeer te genieten. In de vroege ochtend is het benevelde meer ademloos mooi, ’s avonds kun je met helder weer de lichtjes van Friesland zien schitteren.

 

Waar het in de lente en zomer bruist van activiteiten en gezelligheid, heerst er in de herfst en winter een prettige rust in Enkhuizen. Toch valt er ook in deze maanden genoeg te beleven.
In en rond Enkhuizen kun je heerlijk wandelen en fietsen. Maar ook shoppers kunnen hier hun hart ophalen. Met volop variatie en leuke speciaalzaken als Het Coffy-Huys, Tierlantijn Wonen en Wol in Enkhuizen is dat in Enkhuizen nog écht een verrassing. Ga je samen met kinderen op stap? Beleef dan een betoverend leuke dag in Sprookjeswonderland of laat je verrassen in het Zuiderzeemuseum. Ook het interactief museum Sow to Grow is een bezoek zeker waard.

 

In Enkhuizen zijn zoveel leuke dingen te doen en te bekijken, dat een dag eigenlijk veel te kort is. De vele overnachtingsmogelijkheden in en rond de stad kunnen dan uitkomst bieden. Welk adres je ook kiest, je wordt altijd gastvrij ontvangen.

enkhuizenBotanische tekeningen

Midden in de historische binnenstad van Enkhuizen vind je het interactieve museum Sow to Grow. Alleen al het pand, een oud weeshuis met goudleer behangen stijlkamers, is een pareltje.
In de naastgelegen kloostertuin en op het voorplein groeit en bloeit van alles. Wat er allemaal bij komt kijken om gezond en voldoende voedsel te creëren, kun je binnen in het museum ervaren. Neem zeker ook een kijkje bij de unieke expositie met prachtige botanische tekeningen. De tentoonstelling is in samenwerking met de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland ingericht en te bezoeken t/m zondag 5 december 2021.
www.sowtogrow.nl

Winterkoorts in het Zuiderzeemuseum

Een van de beste plekken om een herfst- of winterdag aangenaam te besteden? Het Zuiderzeemuseum! In het binnenmuseum zijn prachtige vaste en wisselende tentoonstellingen ingericht.
Tip: bezoek vanaf 3 december de gloednieuwe expositie Winterkoorts, dé tentoonstelling over echte winters van toen; ontdek alles over ontberingen en ijspret; over insneeuwen en winterfeesten; over schaatstochten op natuurijs en werken onder barre omstandigheden. Wat hebben kruiend ijs, stro in je ondergoed, ijsbloemen op de ramen en priksledetochten met elkaar te maken? Precies: ze horen allemaal bij die schitterend witte, maar tegelijkertijd wrede en ijzig koude winters van vroeger! Kom naar het Zuiderzeemuseum en beleef nog eens zo’n echte winter van toen!
www.zuiderzeemuseum.nl

Beleef de betovering in Sprookjeswinterland

Voor families met (klein)kinderen is Sprookjeswonderland een betoverend leuk dagje uit. In december wordt het hele park omgetoverd tot Sprookjeswinterland. Het park is dan verlicht met duizenden sfeerlichtjes en lantaarns. Zing uit volle borst mee met de bewoners van ‘Berenwinterland’ of ontdek de huiskamer van de Kerstman in één van de huisjes. Op het plein prijkt een kerstboom van maar liefst 15 meter hoog. Een fantastische belevenis voor alle leeftijden!

 

Sprookjeswonderland is tot en met 24 oktober dagelijks geopend. Sprookjeswinterland kun je bezoeken op 18 & 19 december en van 26 december 2021 tot en met 9 januari 2022. Op 31 december sluit het park om 17.00 uur en op Nieuwjaarsdag is het park gesloten. Reserveren door middel van online tickets is verplicht en kijk voor je bezoek ook nog even op de website voor de meest actuele informatie.
www.sprookjeswonderland.nl

 

enkhuizenAls je zo een hele dag op pad bent, is het ook heerlijk om ergens een kop dampende koffie te drinken of uitgebreid te tafelen. Enkhuizen barst van de gezellige plekjes. Tip: bij Onder de Wester kun je dankzij vachtjes, warmtekussens en heaters nog tot ver in het jaar heel gerieflijk buiten zitten.
Kom ook naar Enkhuizen en ontdek deze en nog heel veel meer aangename verrassingen!

 

Op www.visitenkhuizen.nl kun je alvast een voorproefje nemen op de verrassingen van Enkhuizen.
Ook het magazine Enkhuizen Boeit staat boordevol leuke tips, adressen en ideeën. Bij alle hotels en diverse winkels ligt een gratis exemplaar voor je klaar.

Stichting Marketing Enkhuizen/VVV Enkhuizen e.o.

0228 – 31 31 64
info@marketingenkhuizen.nl
www.visitenkhuizen.nl

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!