Het Hunebedcentrum – Oog in oog met de hunebedbouwers

Het Hunebedcentrum – Oog in oog met de hunebedbouwers

In het Hunebedcentrum in Borger kun je op een verrassende wijze kennis maken met het leven van de hunebedbouwers en hun voor- en nazaten. Tijdens een bezoek maak je een wandeling door 150.000 jaar geschiedenis.

Mysteries rondom hunebedden

Door een bijzondere tentoonstelling, een openluchtgedeelte met prehistorische reconstructies, de grootste keientuin van Nederland en de informatiepoort van De Hondsrug UNESCO Global Geopark, wordt ingegaan op vele mysteries rondom hunebedden en de prehistorie van Noord-Nederland. Met een bezoek aan het Hunebedcentrum leer je Drenthe beter begrijpen, waardoor je vervolgens met nog meer enthousiasme deze bijzondere provincie kunt bezoeken.

150.000 jaar geschiedenis

In de expositie van het Hunebedcentrum ontdek je het leven van de hunebedbouwers zo’n 5.000 jaar geleden. Met die kennis kijk je anders naar het grootste hunebed van Nederland. Deze is direct naast het Hunebedcentrum gelegen. Om te weten te komen hoe de hunebedstenen in het Hondsruggebied terecht zijn

 

Hunebedcentrum

 

Voor actuele openingstijden en toegangsprijzen verwijzen we je naar onze website: www.hunebedcentrum.nl
De Museumkaart is geldig bij het Hunebedcentrum gekomen en wat de mensheid met het landschap heeft gedaan, bezoek je de informatiepoort van De Hondsrug UNESCO Global Geopark. Om de prehistorie echt te ervaren, bezoek je ook het Oertijdpark. In de buitenlucht maak je kennis met de vroegste mens, ontdek je grafheuvels en veenwegen, voordat je het prehistorisch dorp in wandelt.

Begrijp het Drentse landschap

Door een bezoek aan het Hunebedcentrum begrijp je het Drentse landschap, de hunebedden en grafheuvels nog beter. We raden je dan ook aan een bezoek te combineren met één van de vele wandel- en fietstochten die beginnen bij het Hunebedcentrum.

 

Adres: Hunebedstraat 27, 9531 JT Borger

 

 

hunebed

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!